Τρέχων Άρθρο
Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105,5

Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105,5

Λ. Κρέτσος: Μαύρο; Βάσει ποιας απόφασης λειτουργούν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια;

Απάντηση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, με συνέντευξή του στο Κόκκινο, στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που έκανε λόγο για «μαύρο» στα κανάλια και κήρυξε την χτεσινή 24ωρη απεργία: «Μαύρο; Γιατί μαύρο; Βάσει ποιας απόφασης λειτουργούν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια; Ο υπουργός δεν υπέγραψε αρχές του χρόνου προσωρινή άδεια που υπέγραφαν οι άλλοι τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το «μαύρο» της ΕΡΤ. Ο χώρος των συνδικάτων δεν στάθηκε δίπλα μας στη διαδικασία, απέναντι στάθηκε, ενώ οι ίδιοι δέχθηκαν τις πιέσεις τα προηγούμενα χρόνια».

Αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, και επανέλαβε πως η ΓΓΕΕ κινήθηκε απολύτως στα συνταγματικά πλαίσια, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται, τονίζοντας πως «σπάει» το τρίγωνο της διαπλοκής, παρά το γεγονός πως τις άδειες τις πήραν πάλι μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά η ουσία είναι ότι πλέον τα σχήματα είναι βιώσιμα, θα πληρώνουν τους εργαζόμενους και βεβαίως ο ίδιος ο διαγωνισμός που διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Επιπλέον, ένας επιτυχημένος διαγωνισμός από πλευράς τιμήματος.

Ο κ. Κρέτσος είπε πως σε 15 ημέρες θα δοθεί από τους καναλάρχες η πρώτη δόση, 82 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Και στη συνέχεια η απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τις άδειες.

Επεσήμανε την ανάγκη για ένα δυνατό και ισχυρό ΕΣΡ, ώστε να ανοίξει και μία σοβαρή συζήτηση για την αναβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος.

Για τα χρέη των καναλιών είπα πως θα ρυθμιστούν όπως όλων. «Να είστε σίγουροι πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα χαρίσει κανένα χρέος». τόνισε.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr