Τρέχων Άρθρο
Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105,5

Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105,5

-Γιατί 4 πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες;

«Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου της Φλωρεντίας – το οποίο είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα και πολύπειρα στο είδος του σε όλη την Ευρώπη – αποδεικνύεται ότι με βάση τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, αυτός είναι ο αριθμός πανελλαδικής εμβέλειας αδειών που «χωράνε» στο Ελληνικό τοπίο», υπογράμμισε ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των καναλιών, παρουσιάζονται συσσωρευμένα χρέη που δεν καταβάλλονται, ή μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι, αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο κ. Κρέτσος.

«26 χρόνια λυμαίνεται την χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς νομιμοφάνειας των επτά καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες «μπαίνει μια σειρά» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η μονοπωλιακή νοσηρή πραγματικότητα περιλαμβάνει και τις εταιρείες μετρήσεων, τις εταιρείες διακίνησης τύπου, την DIGEA, που με νομοθετική παραβίαση είναι και πάροχος και διακινητής», επεσήμανε ο Γ.Γ. Επικοινωνιών.

-Τι γίνεται με τις άδειες ραδιοφώνου;

«Επικρατεί ένα άναρχο τοπίο στις ραδιοφωνικές άδειες, εκτός των Αθηναϊκών που είχε μπει ένα πλαίσιο επί υπουργίας Ρουσόπουλου, στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος. «Ανοιχτή πληγή παραμένουν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων που τώρα χρησιμοποιούνται από ιδιώτες. Ποιος πουλούσε και ποιος αγόραζε;», διερωτάται και τόνισε ότι «Όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση, ο διάλογος ξεκινάει αύριο».

Ο Γ.Γ. Επικοινωνιών συμφώνησε, επίσης, πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο consortium 4, 5 μεγαλομετόχων, μελών του ΕΙΡΑ που «ελέγχουν» τις εταιρείες μετρήσεων, Focus Bari και ΚΑΠΑ Research και μοιράζουν κατά το δοκούν την διαφημιστική πίτα.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην θέσπιση του μητρώου για το διαδίκτυοπου θα βάλει μια τάξη στα ενημερωτικά portals.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr