Τρέχων Άρθρο
Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9

Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9

Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος

“Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Προχωράμε κανονικά και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ” δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας ότι “εφεξής, όποιος διαγωνισμός, όποτε κι αν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ”.

Μιλώντας στον στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Κρέτσος επισήμανε, παράλληλα, τα εξής σε σχέση με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση: “Αυτή τη στιγμή, το ΣτΕ αποφάσισε να γυρίσουμε στο σημείο που ήμασταν πριν, δηλαδή σε μία κατάσταση ανομίας που το ίδιο το ΣτΕ και η έννομη τάξη είχε καταδικάσει στο παρελθόν. Αυτό για εμάς είναι casus belli, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, οπότε έρχεται μία νέα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσωρινή λειτουργία (των καναλιών). Το τζάμπα θα πεθάνει. Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει ένα αντίτυπο και θα περάσει ξανά τη βάσανο της κατάθεσης δικαιολογητικών που αφορούν μία σειρά από προϋποθέσεις”.

“Ο δικός μας ο διαγωνισμός”, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, “είχε στόχο να αντιμετωπίσει μία πραγματική κατάσταση των τελευταίων 27 ετών, η οποία ήταν μια κατάσταση ανομίας, μια κατάσταση που αναγνώριζε ατομικό δικαίωμα σε μία μικρή ομάδα επιχειρηματιών να νέμονται τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες”.

Εξέφρασε την ελπίδα πως θα συγκροτηθεί πολύ σύντομα το ΕΣΡ και θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός και σημείωσε: “Το γεγονός ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να γίνει αυτό (η συγκρότηση του ΕΣΡ) συνιστά αποτυχία του πολιτικού συστήματος και αποδεικνύεται χθες και με τους πανηγυρισμούς και με τις δηλώσεις περί εκλογών και περί παραιτήσεων ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Στη ΝΔ αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος ότι είναι το κόμμα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη διαπλοκή”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr