Τρέχων Άρθρο
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Λευτέρη Κρέτσου με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής & Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matt Hancock, στο Λονδίνο

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Λευτέρη Κρέτσου με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής & Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matt Hancock, στο Λονδίνο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου και του Υπουργού Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Matt Hancock του Ην. Βασιλείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο Υπουργείων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ψηφιακής πολιτικής και οπτικοακουστικών μέσων, αφού ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε τον κ. Hancock για τις αρμοδιότητες και τις πολιτικές προτεραιότητες του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διμερούς συνεργασίας με στόχο την παραγωγή βρετανικών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να παρέχει κίνητρα και φοροαπαλλαγές στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Ο κ. Κρέτσος τόνισε τον στρατηγικό ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να παίξει ως κόμβος για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οπτικοακουστικά έργα, τα οποία συνδυάζουν τη χρήση υψηλής τεχνολογίας καθώς και εκείνα τα οποία προορίζονται για εξειδικευμένες παραγωγές, όπως video games και animation. Άλλωστε, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των νέων στη χώρα μας, τις επιτυχίες τους στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την ανάπτυξη video games και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Ο κ. Κρέτσος επανέλαβε στον κ. Hancock τον προσανατολισμό της κυβέρνησης προς την στήριξη της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, ως μέσο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Προτάθηκε ακόμη η σύσταση ειδικού fund για video games κατά το Βρετανικό πρότυπο, το οποίο δημιουργεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε όρους απασχόλησης και αποδίδει σημαντικά έσοδα στη Βρετανική οικονομία.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κρέτσος προσκάλεσε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού του Ην. Βασιλείου να παραστεί ως τιμώμενο πρόσωπο σε διεθνές συνέδριο για θέματα ψηφιακής πολιτικής και οπτικοακουστικών μέσων ενημέρωσης, το οποίο προετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για το προσεχές μέλλον.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr