Τρέχων Άρθρο
Λ. Κρέτσος: ενημέρωση σε Πρέσβεις για τα κίνητρα παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

Λ. Κρέτσος: ενημέρωση σε Πρέσβεις για τα κίνητρα παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

Συναντήσεις με τους πρέσβεις Γαλλίας, Μολδαβίας και Ινδίας, καθώς και εκπροσώπους Οργανισμών των συγκεκριμένων χωρών, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης ξένων αντιπροσωπειών για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο νόμο για την ενίσχυση οπτικοακουστικών έργων, τα οποία παράγονται στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκε, επίσης, η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά Μέσα.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρέσβη, Christophe Chantepy, ο οποίος συνοδευόταν από το Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, Mickaël Hautchamp, το Σύμβουλο Πρεσβείας Β’, Tristan Dufes και την επικεφαλής του τμήματος Τύπου της Πρεσβείας, Ρένα Γιωτέλη.

Οι επαφές του Λευτέρη Κρέτσου συνεχίστηκαν με τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Anatolie Vangheli, το Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου Μολδαβίας, Valeriu Jereghi, το Διευθυντή του Moldova Film Studio, Vasile Graur, τη Γραμματέα Β’ της Πρεσβείας, Cristina Ceban και την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνο-Μολδαβικής φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Svetlana Lisagor Vergis.

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων, ο Γενικός Γραμματέας είχε, τέλος, συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ινδίας στη χώρα μας, Shamma Jain.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εκφράστηκε το έντονο ενδιαφέρον των ξένων αντιπροσωπειών για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ εξετάστηκαν προοπτικές συνεργασίας στο χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και των video games.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr