Τρέχων Άρθρο
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των εθνικών πρακτορείων Ελλάδας και Κίνας, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Xinhua, υπεγράφη σήμερα στη ΓΓΕΕ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των εθνικών πρακτορείων Ελλάδας και Κίνας, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Xinhua, υπεγράφη σήμερα στη ΓΓΕΕ

Εφαλτήριο για την εμβάθυνση της επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς Ελλάδος και Κίνας αποτελεί η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών ΑΠΕ-ΜΠΕ και Xinhua (ΣινΧουά –Νέα Κίνα) αντίστοιχα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Ζοού Ξιαόλι καθώς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Επίσης, παραβρέθηκαν πλήθος δημοσιογράφων και από τις δύο χώρες, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο γενικός διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Βουλέλης, ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιώργος Χαρβαλιάς κ.ά.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο πρακτορείων θα δώσει τη δυνατότητα, την απευθείας ενημέρωση για τις εξελίξεις στις δυο χώρες χωρίς παραμορφωτικούς φακούς» τόνισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ- ΜΠΕ Μ. Ψύλος στον χαιρετισμό του. «Θέλουμε να μάθουμε τις εξελίξεις στην Κίνα από το επίσημο πρακτορείο και να μάθουν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα από το επίσημο πρακτορείο της χώρας, το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαζόμαστε με ένα τόσο σημαντικό διεθνές πρακτορείο, όπως το Xinhua», συμπλήρωσε ο κ. Ψύλος και σημείωσε ότι σήμερα εγκαινιάζεται το κοινό site στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ο γενικός διευθυντής του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) Χε Πινγκ τόνισε από την πλευρά του το γεγονός ότι δύο πολύ έγκυρα πρακτορεία ειδήσεων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μεταδώσουν έγκαιρα και έγκυρα ειδήσεις έτσι ώστε να γνωριστούν καλύτερα οι δύο λαοί. Απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, ο Χε Πινγκ δήλωσε ότι παρά την απόσταση, η Ελλάδα δεν είναι άγνωστη στην Κίνα. «Το Xinhua έχει γραφείο στην Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία και τον ρόλο της Ελλάδας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Είναι επιθυμία μας μέσω της σημερινής συνεργασίας, να χτίσουμε μια γέφυρα αλληλογνωριμίας μεταξύ των δύο λαών», τόνισε ο γενικός διευθυντής του κινεζικού πρακτορείου.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε μία φάση που προσπαθεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη, στον δρόμο για μια πιο ανοιχτή κοινωνία. «Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση των δεσμών και η εμβάθυνση συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών» τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Για μία μακρόχρονη ιστορία φιλίας έκανε λόγο ο Κινέζος πρέσβης, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι μία βάση για ακόμα καλύτερες σχέσεις. «Ζούμε σε μια εποχή πληροφορίας, γι’ αυτό χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες συνεργασίες στον τομέα αυτό» τόνισε ο Ζοού Ξιαόλι.

Τους χαιρετισμούς ακολούθησε η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας των πρακτορείων ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ και Xinhua, ενώ στη συνέχεια ο Κινέζος πρέσβης και η ελληνική και κινεζική αποστολή αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα και φωτογραφήθηκαν με θέα την ηλιόλουστη Ακρόπολη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

O He Ping , επικεφαλής του Κινεζικού Πρακτορείου Ειδήσεων Xinhua, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος , ο πρέσβης της ΛΔ της Κίνας Κο Xiaoli Zou και ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος στην τελετή που έγινε για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δύο πρακτορείων, Αθήνα Πέμπτη 19 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr