Τρέχων Άρθρο
Στην Αθήνα το επόμενο Παγκόσμιο Συμπόσιο της HbbTV

Στην Αθήνα το επόμενο Παγκόσμιο Συμπόσιο της HbbTV

Η 8η εκδήλωση, Συμπόσιο και Βραβεία  HbbTv θα λάβει χώρα στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Αυτό ανακοινώθηκε από την Ένωση HbbTV, μια παγκόσμια οργανωςη που προωθεί ανοιχτά πρότυπα για την υλοποίηση προηγμένων διαδραστικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω μεταδόσεων και ευρυζωνικών δικτύων για συνδεδεμένες τηλεοπτικές συσκευές και αποκωδικοποιητές – μετατροπείς.

Η ετήσια σημαντική εκδήλωση του συνδεδεμένου τηλεοπτικού κόσμου που απευθύνεται σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, διαφημιστές και adtechs, οργανισμούς τυποποίησης και τεχνολογικές εταιρείες, θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, ΕΡΤ.

“Μετά το πολύ επιτυχημένο 7ο Συμπόσιο και Βραβεία της HbbTV στο Βερολίνο το 2018, προχωράμε μπροστά ενημερώνοντας τη βιομηχανία για τις καταπληκτικές εξελίξεις της HbbTV και συζητώντας για τις πρόσφατες τάσεις της αγοράς με επαγγελματίες της τηλεόρασης και κορυφαία στελέχη στην Αθήνα”, δήλωσε ο Vincent Grivet, πρόεδρος της Ένωσης HbbTV. “Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ελληνική δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ για τη φιλοξενία του 8ου Συμποσίου και Βραβείων στην ελληνική πρωτεύουσα, που θα μας προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία  να χαράξουμε το μέλλον της τηλεόρασης σε μια μοναδική ιστορική ατμόσφαιρα.”

Ο Λευτέρης Κρέτσος,  Υφυπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η υβριδική πλατφόρμα μετάδοσης με ευρυζωνική σύνδεση αποτελεί μια ισχυρή τεχνολογία που θα επεκτείνει τη βάση χρηστών στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον είμαστε περήφανοι που ο ελληνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ΕΡΤ, εισήγαγε την HbbTV στο ελληνικό κοινό και παρέχει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε περισσότερες από 450.000 τηλεοράσεις, σε λιγότερο από 18 μήνες από την έναρξη της υβριδικής πλατφόρμας. Για τους λόγους αυτούς προσβλέπουμε στην υποδοχή της Κοινότητας Υβριδικής Τηλεόρασης στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2019». Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν ανασκοπήσεις των πρώτων εμπορικών υλοποιήσεων της HbbTV OpApp που αλλάζει τα δεδομένα, των τελευταίων εφαρμογών HbbTV παγκοσμίως, των νέων χαρακτηριστικών των εφαρμογών της HbbTV, της HbbTV ως παράγοντα διευκόλυνσης της στοχευμένης και απευθυνόμενης διαφήμισης και των περαιτέρω ευκαιριών που προσφέρει η HbbTV στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς καθώς και στους φορείς εκμετάλλευσης πλατφορμών για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους και το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων.

Μετά από την περσινή διοργάνωση στο Βερολίνο, όπου η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες από 27 χώρες, το Συμπόσιο και Βραβεία της HbbTV για το 2019 στην Αθήνα, πρόκειται να φιλοξενήσουν την τρίτη έκδοση  των βραβείων HbbTV με ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, βέλτιστων πρακτικών και αριστείας στην κοινότητα της HbbTV.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση προς τους ομιλητές, οι σημαντικές ευκαιρίες που θα προκύψουν προκειμένου να παρουσιαστούν οι δραστηριότητες, οι εξελίξεις και οι απόψεις σε ένα υψηλού επιπέδου ακροατήριο των στελεχών της βιομηχανίας στο Συμπόσιο και Βραβεία της HbbTV για το 2019, καθώς και η πρόσκληση για τους συμμετέχοντες στα βραβεία, πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

broadbandtvnews.com

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr