Τρέχων Άρθρο
Θετικά μηνύματα από την Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

Θετικά μηνύματα από την Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

Με στόχο να προωθήσει τον νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας στις 22 και τις 23 Ιουνίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σεούλ ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε τα γραφεία σημαντικών παγκοσμίως εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως η KBS (Korea Broadcasting System) και ο όμιλος της CJ Entertainment & Media. Στις επιμέρους συναντήσεις στο Media City της Σεούλ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, χάρη στην παροχή των νέων οικονομικών κινήτρων, αλλά και αποφασίστηκε η επίσκεψη ειδικού κλιμακίου και location scouters από Κορεατικής πλευράς τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά σε επιλεγμένα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας το νέο θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ν. Κορέας της οποίας ηγήθηκε από ελληνικής πλευράς ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.


Με τον Woo Chong-Taek Πρόεδρο της KBS Media, τον Juyeong Han KBS Global Senior Sales Manager, τον Sung-hyo Jung Chief Director παραγωγής μυθοπλασίας KBS, τον Deockjae Kim Executive Managing Director KBS, τον ειδικό συνεργάτη Φιλήμονα Μουσούρη και την μεταφράστρια Χριστίνα Πάρκ.

Με την Lee Yeon Lu (Head of Global Content Strategy), την Kim Chul Kate (Senior Vice President Global Content Division) και την μεταφράστρια Χριστίνα Πάρκ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr