Τρέχων Άρθρο
Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová

Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová

Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη και την Task Force

Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης βρέθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη χώρα μας.

Η κα. Jourová συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με την  «Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force), για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης», που συγκροτήθηκε στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι έξι Υπουργείων, όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων, πανεπιστημιακών τμημάτων δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ενώσεων φωτορεπόρτερ, της Ε.Ρ.Τ. και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κα. Jourová συνεχάρη τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Γαλαμάτη, για τη συγκρότηση της ανωτέρω ομάδας και σημείωσε ότι η Ελλάδα με αυτήν την πρωτοβουλία πρωτοστατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Στην τοποθέτησή της επισήμανε ότι η ελευθερία του Τύπου και η ασφάλεια των δημοσιογράφων αποτελεί προτεραιότητα για την Ε.Ε. και χαιρέτισε τη στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με την Ε.Ε. για την προώθηση των δημοσιογραφικών ελευθεριών και αξιών.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι δημοσιογραφικών Ενώσεων, πανεπιστημιακών σχολών και φορέων, που συμμετέχουν στην Task Force, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, παρουσίασε τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες εργάζεται η Task Force, όπως αυτές έχουν αναδειχθεί, τόσο μέσα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη, όσο και από αντίστοιχες του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι οποίες προωθούνται σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Γαλαμάτης ανέφερε στην κα. Jourová ότι μετά την πρόοδο των εργασιών της Ομάδας, θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετική έκθεση πεπραγμένων, έως την προσεχή Άνοιξη.

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr