Τρέχων Άρθρο
Στ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ: “Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα”

Στ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ: “Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα”

Για λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το επεισόδιο στην Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

«Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε μία δική μου δήλωση διαστρεβλώνοντας την. Την έκανα εδώ στο στούντιο. Όταν με ρώτησαν για το θέμα της δήλωσης Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες και στέλνει τραυματίες. Απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επίμαχη δήλωση του, την οποία χρησιμοποίησε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για να αποκρούσει την δήλωση Τσαβούσογλου. «Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. 

Και συνέχισε: «Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι».

Τι αλλάζει στη ΔΕΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι το μοντέλο για την εξυγίανση της ΔΕΗ είναι το ίδιο με εκείνο του ΟΤΕ και έχει στόχο να μην επιβαρυνθούν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της. 

«Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που με την προηγούμενη κυβέρνηση έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Θέλει ένα πλέγμα παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό της», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. 

Παράλληλα τόνισε ότι η ΔΕΗ «είναι μία εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο. Είναι πιο δυσκίνητη από τους ανταγωνιστές της. Μιλάμε για ένα πλαίσιο εθελουσίας, που κανείς δεν χάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του. Παίρνει τα χρήματα που προβλέπεται και κάτι παραπάνω». 

Συστηματική υπέρβαση στα έσοδα

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο παρατηρεί μία συστηματική υπέρβαση στα έσοδα και αναμένει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλότερη συμμόρφωση. 

«Εμείς ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της λογικής της υπερφορολόγησης που τσάκισε την μεσαία τάξη. Όταν έχουμε την δυνατότητα να μην υπερβαίνουμε τον στόχο θα επιστρέφουμε τα χρήματα στους Έλληνες πολίτες. Ένα μέρος θα είναι και μέσω της φορολογίας», είπε ο Στέλιος Πέτσας.
 

Πηγή: skai.gr

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr