Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω ΠρωθυπουργώΓιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά

Για τις εκλογές και τη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου

Αναδεικνύεται πεντακάθαρα πως αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι μία ουσιαστική και βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει για την ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές που ο Πρωθυπουργός σε λίγες ώρες από τώρα θα ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει, εμπρός στην κάλπη της 21ης Μαΐου μία είναι η ρεαλιστική πρόταση. Η Νέα Δημοκρατία με ένα δυνατό ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα οδηγήσει σε μια σταθερή, αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Άλλη, εναλλακτική, ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης μέσα από αυτά που κατατίθενται στο δημόσιο διάλογο, από όσους υποτίθεται ομνύουν στην απλή αναλογική και στις δήθεν αποτελεσματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν υπάρχει. Ποια είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση»; Με συστατικό τον κ. Βαρουφάκη που λέει πιθανόν να κλείσουν οι τράπεζες, δεν έγινε και τίποτα; Με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Βαρουφάκη; Με τον κ. Τσίπρα που κάνει, όπως και το 2014, αυτό το τουρ στην Ευρώπη για να συκοφαντεί τη χώρα του, για να λέει πράγματα για την κοινωνία και την Πατρίδα που είναι έξω από την πραγματικότητα, προκειμένου να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο; Ή με τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που αφήνουν εκτός εξίσωσης -μάλλον το προσθέτουν στη γενικευμένη ασάφεια και επιδερμικότητα με τις οποίες προσεγγίζουν τα πράγματα- είναι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει άλλη ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτοδυναμία Ν.Δ. για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, η δυνατότητα ανθεκτικότητας στις πολλές κρίσεις που δεν τέλειωσαν, που μας βρήκαν και που αποδείξαμε ότι με μια σώφρονα, ουσιαστική πολιτική καταφέραμε να κρατήσουμε κοινωνία και Πατρίδα όρθιες.

Σημασία στην πολιτική, τη σύγχρονη διακυβέρνηση, την Ελλάδα του 2023, δεν έχουν τα εύκολα και τα ευχάριστα λόγια για να γίνεται κανείς συμπαθής. Σημασία έχει η αξιοπιστία αυτού που τα λέει. Όταν ο Μητσοτάκης το 2019 είπε θα μειώσω τους φόρους και μείωσε τους φόρους, έχει άλλη αξιοπιστία όταν λέει ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα αυξηθούν κατά 25% οι μισθοί και τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Έχει άλλη αξιοπιστία όταν λέει ότι από 1/1/2024 αναμορφώνονται τα μισθολόγια στο δημόσιο τομέα. Συνεπώς, η αξιοπιστία -συστατική επιστολή- του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το έργο του μέσα σε έναν κυκεώνα παγκόσμιων κρίσεων. Αυτό είναι το μείζον και το ουσιαστικό που πρέπει να ζυγίσουν οι πολίτες. Τα εύκολα λόγια, το χάιδεμα στα αυτιά, τις ευχάριστες υποσχέσεις, τα ξαναείδαμε, πάθαμε και μάθαμε. Ανοίγει ο δρόμος με τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας, για μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί, δεν θα αφήνει κανέναν πίσω και θα κρατά ανοιχτό τον δρόμο της προκοπής για κάθε άνθρωπο, για κάθε πολίτη.

Από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται ότι κάθονταν στην ουρά για να πάρουν ένα εικοσάρικο. Θυμούνται ότι έκαναν δύο και δυόμιση χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Θυμούνται τη χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι, με τους μετανάστες να «λιάζονται ή να ψάχνουν για επενδύσεις» και στα νησιά μας να υπάρχουν αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες σε ανθρώπινο επίπεδο και για τους μετανάστες και για τον κοινωνικό ιστό εκεί. Θυμούνται την Ελλάδα να είναι διαρκώς παράγοντας του προβλήματος. Αυτά θυμούνται από τον κ. Τσίπρα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr