Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

Για τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς

Όταν έχεις απέναντί σου την Τουρκία, που, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλεί, απειλεί, υβριστικά συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα, είναι λογικό ο κόσμος να ανησυχεί. Από την άλλη πλευρά, εκείνο που πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο, είναι ότι με την πολιτική μας, όλα αυτά τα χρόνια,  έχουμε φροντίσει έτσι ώστε να έχουμε εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Η πάγια θέση της Ελληνικής Πολιτείας είναι ότι δεν απεμπολούμε  κανένα από τα δικαιώματά μας. Και τα 12 μίλια είναι ένα τέτοιο αναφαίρετο δικαίωμά μας.  Βασίζεται, άλλωστε, στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας. Αξιοποιήσαμε αυτό το δικαίωμα για να κάνουμε επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο. Από εκεί και πέρα, έχουμε αποδείξει ότι πάντοτε, με πολύ σώφρονα και αποτελεσματικό τρόπο, κάνουμε οτιδήποτε είναι καλό προς όφελος της χώρας.

Εκείνο, όμως, που έχει μια σημασία και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω, είναι ότι ο κ. Τσίπρας βγαίνει και λέει διάφορα, ως οφείλει, για τα εθνικά θέματα, για τα ναυτικά μίλια. Ως πολίτης και ως πολιτικός αντίπαλος τι βάρος να δώσω σε αυτή την τοποθέτηση, όταν την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του καταδικάζει συμφωνίες πολύ σημαντικές, αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και εξοπλιστικές συμφωνίες κρίσιμες για την αλλαγή υπέρ μας του status στο Αιγαίο. Δηλαδή, τι βάρος  να δώσεις σε μια προσέγγιση που σου λέει «πήγαινε προς μια κατεύθυνση Α», όταν πράγματα που πρέπει να κάνεις για να θωρακίσεις αυτή την επιλογή και να την ενισχύσεις ακόμη περισσότερο, είναι απέναντι;

Πρέπει και από την άλλη πλευρά κάποιοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί, στην αγωνία τους να κάνουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, με την ευκολία με την οποία υιοθετούν επιχειρήματα ή προπαγάνδα της απέναντι πλευράς. Όταν βγαίνεις και λες ότι η χώρα σου κάνει pushbacks, όταν βγαίνεις και λες ότι «οι μετανάστες είναι εδώ, γιατί δεν πας να τους πάρεις» -επειδή τα λένε οι απέναντι- και αποδεικνύεται ότι δεν είναι, πρέπει να είσαι περισσότερο προσεκτικός.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr