Τρέχων Άρθρο
Σημεία Συνέντευξης στην εκπομπή LIVE NEWS

Σημεία Συνέντευξης στην εκπομπή LIVE NEWS

Σημεία Συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο

 

Για τον ισχυρισμό του κ. Καπνισάκη περί πρότασης υπουργοποίησης του κ. Κασσελάκη το 2019

Θυμάμαι όταν είχε αναλάβει, είχε εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, είχα ερωτηθεί σε μια ενημέρωση πολιτικών συντακτών και είχα απαντήσει νομίζω αυτό που πραγματικά θέλουμε. Επιτέλους να αποκτήσουμε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Και που το βλέπουμε αυτό ως σημαντικό; Αυτή την περίοδο έρχεται μια χρονιά, που ξεκινά με μια συζήτηση για την επιστολική ψήφο, για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, για μια νέα νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα, η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. Μια χώρα που σε μια δύσκολη περίοδο εισαγόμενων κρίσεων έχει ανεργία κάτω από 10% και αντί να συζητάμε αν κάποιο από αυτά μπορεί να γίνει καλύτερα, που διαφωνεί η αντιπολίτευση, που δεν πάμε τόσο καλά, να απαντάμε εμείς γιατί θεωρούμε ότι αυτά που κάνουμε είναι σωστά και να γίνεται ένας πολιτικός έντονος διάλογος, ουσιαστικά  – θα μου επιτρέψετε να το πω – έχουμε απέναντι μας να αντιμετωπίσουμε μια «επιθεώρηση». Και το λέω χωρίς καμία δυστυχώς υπερβολή. Και θα ήταν ξέρετε και λίγο ευχάριστο να το συζητούσαμε εάν δεν επρόκειτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για τον Πρόεδρο του κόμματος αυτού. Όχι απλώς είναι κάτι το οποίο είναι παραποιημένο, αλλοιωμένο – δεν είναι αυτό που λέμε παραποίηση της αλήθειας – είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης. Να σας πω την αλήθεια, προφανώς πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που λέμε όταν εκπροσωπούμε όχι μόνο τον εαυτό μας, πολύ περισσότερο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Αλλά, ξέρετε, είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Κασσελάκης, που ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, ξεφεύγει της αλαζονείας, ξεφεύγει της οποιασδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής, πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Γιατί; Βγάζει μια δεύτερη διαρροή, όπου εκεί αυτή η διαρροή εμπεριέχει και στοιχεία – θα έλεγα – μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα, ατεκμηρίωτα ακόμα και πράγματα που έχουν να κάνουν για οικογενειακούς λόγους σε ένα non-paper- έτσι στον αέρα- μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κ. Διαματάρη. Αν διαβάσει κανείς τη διάψευση Διαματάρη, που έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ με ξεκάθαρο τρόπο διαψεύδει συνολικά τον ισχυρισμό Κασσελάκη και ο κ. Κασσελάκης λέει ότι τον διαψεύδει εν μέρει. Και ξανάρχεται ο κ. Διαματάρης με δεύτερη διάψευση και λέει ότι όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης είναι ψευδή.

Δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν ποτέ βρέθηκε σε μια εκδήλωση υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο τότε – κατά αρθρογραφία που έχει διαρρεύσει – από ό,τι φαίνεται υποστηρικτής κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά συνάντηση προγραμματισμένη ή τηλεφώνημα;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σε καμία περίπτωση. Ούτε θα κάνουμε πολιτική μ’ αυτό, ακόμα και αν ήταν υποστηρικτής κάποτε – αν ισχύουν αυτά τα άρθρα τα οποία έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς – ο κ. Κασσελάκης. Εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τέτοιας λογικής διαρροές και συνεντεύξεις ατεκμηρίωτες χωρίς ουσία. Δηλαδή, να χρησιμοποιήσουμε εμείς δήθεν ως πολιτικό όπλο ότι κάποτε ενδεχομένως ο νυν Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Απασχολεί αυτό τους πολίτες; Ίσως να απασχολεί το κόμμα του.

Για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλο ζευγαριών

 Έρχονται πολύ σημαντικά νομοσχέδια. Παράδειγμα τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια – για μένα ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με την πολιτική – οι παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, η παρέμβαση για την επαγγελματική εκπαίδευση, είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, για την επιστολική ψήφο και μια σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις, που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα -σε μια δύσκολη περίοδο- να έχει μια πολύ πιο ισχυρή οικονομία με σταδιακή αύξηση των εισοδημάτων, γιατί οι πολίτες περνούν δύσκολα λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας και στόχος μας είναι να αυξηθούν τα εισοδήματά τους και να συνεχίσει να γίνεται αυτό.

Κατηγορούμαστε, λοιπόν, από κάποιους και από την αντιπολίτευση για υπαναχώρηση στο θέμα αυτό. Κατ’ αρχάς να πάρουμε τα πράγματα λίγο με τη σειρά για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Τι είπε ο Πρωθυπουργός; Ότι μέσα στην τετραετία θα έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Είμαστε πριν το πρώτο τέταρτο της τετραετίας. Είμαστε στο πρώτο εξάμηνο της τετραετίας.

Έρχεται λοιπόν ο Πρωθυπουργός και λέει κάτι, που για μένα είναι η ουσία του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό το οποίο παρεξήγησε ο κ.Κασελάκης, δεν είχε ακούσει ποτέ την φράση με το κάρο και το άλογο, εν πάσει περιπτώσει, πάμε στα σοβαρά. Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε, να λύσουμε, να κάνουμε έντονη ίσως αντιπαράθεση,  αλλά και αναλυτική επεξήγηση, γιατί είναι ένα θέμα δικαιωμάτων, δεν είναι ένα θέμα μαύρο, άσπρο, να καταλάβουν οι πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε. Γιατί έχω δει στον δημόσιο διάλογο να γίνεται ερώτηση για την υιοθεσία, ενός παιδιού που υπάρχει και η απάντηση να αφορά την παρένθετη μητέρα. Άσχετο το έναν από το άλλο. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει αυτό το Νομοθέτημα και είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Είναι σημαντικό λοιπόν να εξηγήσουμε στον κόσμο και θα το κάνουμε και θέλω να γίνει σαφές θα το κάνουμε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε άμεσα την εκκίνηση μιας διαδικασίας ενημέρωσης, συζήτησης, και σε επίπεδο κομμάτων, προφανώς πολιτικού διαλόγου και σε επίπεδο διαλόγου με την κοινωνία. Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία, και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρέπει να ενημερωθούν όλοι.

Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο και κυρίως είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει μία διάκριση ως προς τα δικαιώματα τους. Είναι πολύ σημαντικό για κάποια παιδιά, τα οποία μπορεί να χάσουν τον έναν από τους γονείς τους και να πάνε σε ένα Ίδρυμα και να μείνουν στον αέρα πραγματικά. Είναι ένα θέμα δικαιωμάτων λοιπόν, ευαίσθητο, το οποίο για μένα δεν πρέπει να πολώνει, ούτε να διχάζει. Πρέπει να εξηγηθεί. Και αφού εξηγηθεί, σε όλους μας, και από όλους μας που έχουμε την ευθύνη, στην συνέχεια, προφανώς, θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα. Τι είπε ο Πρωθυπουργός; Ούτε το επέσπευσε, ούτε το «πάγωσε». Τι είπε, θα ξεκινήσουμε άμεσα την συζήτηση, σας το λέω και εγώ, επιβεβαιώνοντας με πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι είπε ο Πρωθυπουργός, και στην συνέχεια θα δούμε και θα ανακοινώσουμε πως θα ψηφιστεί αυτό το Νομοσχέδιο.

Για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, παρουσία και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας, σηματοδοτεί η επίσκεψη αυτή, για ακόμα μία φορά, τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα. Η ατζέντα έχει μέσα και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, συνολικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πολέμων που έχουμε κοντά μας και βέβαια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο και προφανώς και όλα τα υπόλοιπα τα οποίο θα έχει μέσα η ατζέντα. Είναι καλύτερο, επειδή είναι ζητήματα καίριας σημασίας να μην προτρέχουμε, σίγουρα θα γίνουν ανακοινώσεις. Οι διπλωματικές και οι στενές σχέσεις που έχουμε με τις ΗΠΑ, οι αμυντικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ δεν ετεροκαθορίζονται.

 

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr