Τρέχων Άρθρο
Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RespectWords»

Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RespectWords»

Η ΕΡΤ πρωτοπορεί και συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους στα ΜΜΕμέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RespectWords» μαζί με άλλους επτά ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Στο πλαίσιο του «RespectWords», η ΕΡΤ διοργανώνει σεμινάριο από 24 έως 27 Απριλίου 2017, στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), για 20 δημοσιογράφους, το οποίο αφορά στη διαχείριση και αντιμετώπιση των πληροφοριών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις καλές πρακτικές ισορροπημένης και έγκυρης δημοσιογραφίας, καθώς και τη συγγραφή σχετικού κώδικα δεοντολογίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν 4 βασικές θεματικές:

  1. Η κατάσταση και οι κύριες συνέπειες της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη. Πώς αντικατοπτρίζονται  στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ΜΜΕ;
  2. Πώς καλύπτονται αυτά τα θέματα από τα ελληνικά ΜΜΕ: Τι πρέπει να κάνουμε; Τι πρέπει να αποφεύγουμε; Τι να λέμε και τι όχι; Λεξιλόγιο, editorial lines, πηγές, μεθοδολογία κλπ.
  3. Ο ψηφιακός κόσμος: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ψηφιακά ΜΜΕ. Ιδιαιτερότητες της Ρητορικής του Μίσους. Πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα;
  4. Υπάρχουσες καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους στην Ευρώπη.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο 20 δημοσιογράφων χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος «RespectWords – Κώδικας Δεοντολογίας για την Αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους».

  • Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα ελληνικά/αγγλικά.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο έως την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/0pSYyKZ7t2SXLZlw1

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: respectwordsgr@gmail.com

Το «RespectWords» αφορά στη διαχείριση και αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους από τους δημοσιογράφους αναπτύσσοντας σειρά δράσεων, όπως σεμινάριο για δημοσιογράφους, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικά μηνύματα, τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός διαδραστικού διαδικτυακού χάρτη καλών πρακτικών, και τη συγγραφή ενός εγχειριδίου καλών πρακτικών στα ΜΜΕ. Πρωτίστως, θα συμβάλει στη δημιουργία ενός consortium ραδιοτηλεοπτικών φορέων που θα εισάγουν το νέο κώδικα δεοντολογίας στα ΜΜΕ για τη «Ρητορική του Μίσους», θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr