Παρίσι – Η Ιθάκη στο γαλλικό περιοδικό Challenges
Άρθρο με τίτλο «Η Ιθάκη στο γαλλικό περιοδικό Challenges» δημοσίευσε το γνωστό ειδησεογραφικό portal της τουριστικής βιομηχανίας tourismtoday.gr.
Το άρθρο αναφέρεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να προσκαλέσει τη γαλλίδα δημοσιογράφο, προϊσταμένη διεθνών θεμάτων του περιοδικού Challenges και αντιπρόεδρο της δημοσιογραφικής ένωσης Europresse, κα Syfuss-Arnaud, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την οικονομία και τον τουρισμό στην Ελλάδα.
Η κα Syfuss-Arnaud πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Ιθάκη, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ενθουσιασμένη από την εξαιρετική ξενάγηση που της επεφύλαξε το νησί του Οδυσσέα έγραψε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο της με τίτλο «Ταξίδι στην Ιθάκη, το μυθικό, άγριο και μυστικό νησί της Ελλάδας»:
«Πρόκειται για ένα νησί το οποίο είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς, αλλά αξίζει να το απολαύσει … Η φύση εκτείνεται σε όλο της το μεγαλείο μέχρι εκεί που φθάνει το ανθρώπινο μάτι, χωρίς ίχνος τσιμέντου ή μπετόν. Μοναδικές νότες χρώματος, πέρα από το πράσινο: οι ροζ ανθοί της δάφνης, οι πεταλούδες και τα γεμάτα καρπούς οπωροφόρα δέντρα του νησιού».