Τρέχων Άρθρο
Παρίσι – Ελληνική εβδομάδα με τον «Δεσμό»: Προβολή ταινίας
Ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς και συντελεστές της Ελληνικής Εβδομάδας με τον Δεσμό.

Παρίσι – Ελληνική εβδομάδα με τον «Δεσμό»: Προβολή ταινίας

Ελληνική εβδομάδα διοργανώνεται από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου στο Παρίσι, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων παρουσίας του ελληνικού βιβλιοπωλείου «Δεσμός» στη γαλλική πρωτεύουσα. Συνδιοργανωτές στις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Εβδομάδας με τον Δεσμό, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων και το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Η εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου με την προβολή, στον κινηματογράφο «Les 7 Parnassiens» της ταινίας «ΞΑ ΜΟΥ» της Κλειούς Φανουράκη, παραγωγής του 2016 με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά. Μετά το πέρας της προβολής ο διάσημος ελληνογάλλος ηθοποιός είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την ταινία με το κοινό, σε μια κατάμεστη από Έλληνες και Γάλλους αίθουσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Έλληνας πρόξενος, κος Δημήτρης Ψιάχας, στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων, εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, Γάλλοι από το χώρο του κινηματογράφου και πλήθος Ελλήνων και Γάλλων που στηρίζουν χρόνια τον εκδοτικό οίκο και το βιβλιοπωλείο «Δεσμός».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr