Τρέχων Άρθρο
Ολοκληρώθηκε το 14ο Nordic Game

Ολοκληρώθηκε το 14ο Nordic Game

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το 14o διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο Nordic Game 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε (Malmö) της Σουηδίας (17-19 Μαΐου 2017.) το οποίο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα συνέδρια στο χώρο των ψηφιακών παιχνιδιών. Με εξειδικευμένο ενδιαφέρον στην προώθηση της σκανδιναβικής βιομηχανίας των video games, το Nordic Game καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώσει πλήθος εταιρειών και επαγγελματιών ανά τον κόσμο.

Το Nordic Game αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για την παγκόσμια κοινότητα των video games, δίνοντας την ευκαιρία σε επαγγελματίες και μη, να λάβουν εμπειρία από τη σκανδιναβική βιομηχανία των ψηφιακών παιχνιδιών, να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών και εργαλείων και να κλείσουν επαγγελματικά ραντεβού με σκοπό την προώθηση των δικών τους projects και τη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο συνέδριο συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα των video games όπως η Microsoft, η Nintendo, η King, η Bandai Namco Entertainment,η TARSIER, η RARE, η Unity, η Amazon, ενώ το παρών έδωσαν επίσης και εκδότες, επενδυτές, εταιρείες marketing, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από καταξιωμένα game development studios όπως των Δανών Playdead, του γνωστού παιχνιδιού Inside ή τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή παιχνιδιών, Fumito Ueda.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο των δράσεων της για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα και έχοντας ήδη την εμπειρία διεθνών συνεδρίων στο χώρο του video game μετά τη πετυχημένη διοργάνωση της ελληνικής αποστολής στη Τσεχία στο αντίστοιχο συνέδριο White Nights, υποστήριξε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών στο φετινό Nordic Game.

Οι εταιρείες που συγκρότησαν την ελληνική αποστολή και συμμετείχαν στην έκθεση Game Developers Expo, ήταν οι ακόλουθες:

OnSkull Games (http://onskull.com/) με το παιχνίδι Tales of Escape:Cold as Ice
Beyondthosehills (http://beyondthosehills.com) με το puzzle game Reky
inStorium Games (http://instoriumgames.com) με το παιχνίδι Oh Frog
Sick Rabbit Studios (https://sickrabbitstudios.com) με το παιχνίδι Press to Play

Επενδύοντας στην ανάγκη για εξωστρέφεια του παραγόμενου ελληνικού ψηφιακού προϊόντος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής έκαναν αισθητή την παρουσία τους και μίλησαν για το ελληνικό video game, ενώ τα επόμενα βήματα για την προώθηση του κλάδου, έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr