Τρέχων Άρθρο
Οι νέες προκλήσεις που φέρνει το ψηφιακό περιβάλλον στην παιδεία του 21ου αιώνα

Οι νέες προκλήσεις που φέρνει το ψηφιακό περιβάλλον στην παιδεία του 21ου αιώνα

Το ΕΚΟΜΕ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική Ημερίδα.

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ A.E στο πλαίσιο των αρχών του και της στρατηγικής του στην εκπαίδευση στα Μέσα και την Πληροφορία, συνδιοργανώνει με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Καλλιθέα, Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου).

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου GAPMIL European Sub-Chapter Mediterranean Group της UNESCO, τον συντονισμό του οποίου έχει το ΕΚΟΜΕ, αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ» . Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της Ομογένειας καλούνται να συμμετάσχουν στη διάσωση και επεξεργασία ιστορικών τεκμηρίων, στην αξιοποίησή τους σε μαθητικές οπτικοακουστικές και ψηφιακές δημιουργίες και τη διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το ΕΚΟΜΕ A.E, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα και τον διαγωνισμό, έχει δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφής μέσω του www.i-create.gr, στην οποία διατίθεται επίσης εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ταινίας με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη 19η Απριλίου 2019.

Στην έναρξη της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. , Πάνος Κουάνης . Τη δράση «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ» θα παρουσιάσει η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, Υπ. Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων, μέλος ΔΣ ΕΚΟΜΕ.

Μέλη της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων (ΕΡΤ Α.Ε., Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, Γενικά Αρχεία του Κράτους, ΕΚΚΕ) εκπαιδευτικοί, ερευνητές, επιμελητές εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημιουργοί από το χώρο του κινηματογράφου και του κινουμένου σχεδίου, φωτίζουν τις διατάσσεις της παιδείας στα Μέσα, υπογραμμίζουν το ρόλο των βιβλιοθηκών και των αρχείων στο σχολείο και αναλύουν τις όψεις της ψηφιακής και οπτικοακουστικής δημιουργίας στη σχολική αίθουσα.

Στους συμμετέχοντες στην ημερίδα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε Live streaming από το κανάλι του ΕΚΟΜΕ στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PK9HpK54xBo

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η πρόσκληση

PROSKLISI

Programma Ekome 28 1 19

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr