Τρέχων Άρθρο
«Οι Γυναίκες στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων», ημερίδα της ΓΓΕ

«Οι Γυναίκες στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων», ημερίδα της ΓΓΕ

Ημερίδα με θέμα «Οι Γυναίκες στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Συνεδρίων – Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε σε κοινωνικά στερεότυπα και παραδοσιακές πατριαρχικές δομές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση με βάση το φύλο σε μια ουσιαστική δημοκρατία. Με τη σειρά του ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε λόγο για αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, ενώ προέτρεψε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα στην κοινωνία ώστε ο κάθε άνθρωπος να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του.

Ακολούθως, πήρε τον λόγο η πρέσβης της Σουηδίας, Charlotte Wrangberg, η οποία υποστήριξε ότι η Σουηδία είναι πρωτοπόρος σε θέματα ισότητας των δυο φύλων, αλλά επεσήμανε ότι ακόμα μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και αυτό θα είναι καλό και για την οικονομία. Τέλος, ανέφερε ότι η σουηδική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, ενώ η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Προβολής, Αικατερίνη Λάμπρου, ανέγνωσε χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Κρέτσου Ελευθέριου.

Η κα. Κούβελα τόνισε ότι θεωρείται αναγκαία η ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και η ισότιμη πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών σε όργανα, θέσεις και διαδικασίες εξουσίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς κοινωνική διέξοδο από την κρίση και δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική διέξοδος από την κρίση χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στον χαιρετισμό του κ. Κρέτσου γινόταν αναφορά στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της επικοινωνίας και συγκεκριμένα σε σχέδιο δράσης της ΕΡΤ για την εφαρμογή
πολιτικών ισότητας στα ΜΜΕ. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράφει σήμερα στην UNESCO ένα σύμφωνο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα προσφέρονται ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα σε νέους για τη ευαισθητοποίησή τους σε μιντιακά θέματα, με ειδική εστίαση σε θέματα απεικόνισης φύλου.

Τέλος, στην ομιλία της η Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη έκανε λόγο για ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά, ενώ αναφέρθηκε στους περιορισμούς και στα εμπόδια για την ένταξη των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Ακόμη, στην ημερίδα μίλησαν για θέματα ισότητας των φύλων η Δρ. Lenita Freidenvall, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού UN Women, David Saunders και η Δρ. Johanna Rickne.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr