Τρέχων Άρθρο
Ο Λ. Κρέτσος στοn 1ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο Λ. Κρέτσος στοn 1ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Λευτέρης Κρέτσος βρέθηκε στην Ουάσιγκτον το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στον 1ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ. Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής ήταν ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργείων και άλλων φορέων. Η διοργάνωση αποτελεί ορόσημο στη μακρόχρονη σχέση των δυο χωρών, καθώς σηματοδοτεί την συνέχεια της επιτυχημένης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, αλλά και την προσπάθεια να προωθηθούν τα στρατηγικά συμφέροντα των δυο χωρών.

Στις 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου, ο κ. Κρέτσος μίλησε στο πάνελ Trade and Investment / Finance. Στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην καινοτομία στην Ελλάδα και στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, καθώς και στην επιτυχημένη παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Manisha Singh, Under Secretary of State for Economic Growth, Energy, and the Environment και τον Dale Tasharski, Commerce Acting Deputy Director General. Ο κ. Κρέτσος παρακάθησε στο γεύμα εργασίας με θέμα Regional Investment and Innovation, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Τεχνολογίας Michael Kratsios,  ο Assistant Secretary of State Wess Mitchell και ο Deputy Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Matthew Palmer. Μετά το πέρας του Στρατηγικού Διαλόγου, ο κ. Κρέτσος, μαζί με τον ΑΝΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, ενημέρωσαν τους Έλληνες ανταποκριτές στο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ο κ. Κρέτσος συμμετείχε σε πρωινό εργασίας που παρέθεσε το Business Council for International Understanding, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Στην ομιλία του ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα τονίζοντας ιδιαίτερα τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για οπτικοακουστικές παραγωγές στην χώρα μας. Επιπλέον αναφέρθηκε στη δυναμική της ψηφιακής οικονομίας, στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης και στο θετικό μήνυμα που στέλνει ο σημαντικός αριθμός startups που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  Ο κ. Κρέτσος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  με εκπρόσωπους εταιρειών όπως η Fujitsu και η ExxonMobil, καθώς και με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων American Hellenic Institute και Hellenic American Leadership Council.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr