Τρέχων Άρθρο
«Μπούλινγκ» μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της ΓΓΕΕ κατήγγειλε ο Λ. Κρέτσος

«Μπούλινγκ» μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της ΓΓΕΕ κατήγγειλε ο Λ. Κρέτσος

Σε καταγγελίες για μπούλινγκ μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προέβη ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος. «Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα. Δεν γίνεται οι μεγαλοδικηγόροι να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με έχει ενοχλήσει το μπούλινγκ των μεγαλοδικηγόρων απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε δυο περιστατικά και χτες και την Πέμπτη. Λεκτική επίθεση μέχρι και στην εργαζόμενη που κρατά το πρωτόκολλο, απαράδεκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κρέτσος είπε πως «όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική» και συμπλήρωσε: «Εμείς το ΕΣΡ θέλαμε να κάνει το διαγωνισμό, τρεις φορές προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς η ΝΔ πληρώνει άλλα γραμμάτια, δεν ξέρω, πάντως δεν εκπλήρωσε τον συνταγματικό ρόλο της. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος παραμένει αδρανές. Όσοι το νόμιζαν αυτό, είδαν πως το κράτος δεν είναι αδύναμο και σήμερα είναι μια ιστορική μέρα».

Εξήγησε πως οι τέσσερις άδειες που θα δοθούν σήμερα, είναι «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το «πόθεν έσχες» των εταιρειών που θα κερδίσουν για να κατοχυρωθούν οριστικά.

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των υποψηφίων, τα οποία ελέγχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής ή διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και πως το υλικό από τις κάμερες το βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι 8 εκπρόσωποι των καναλιών.

Διευκρίνισε πως όποιος πάρει την πρώτη άδεια δεν μπορεί να αποχωρήσει σήμερα από το χώρο και από τη διαδικασία.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες», είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr