Τρέχων Άρθρο
Λουξεμβούργο – Εκδήλωση για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών Νομικών William Lindsay Simpson, ο επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Λουξεμβούργο Luc Weitzel, ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαστάθης, ο Πρωτοπρεσβύτερος της ελληνορθοδόξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο ιερέας Παναγιώτης Μοσχονάς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής.

Λουξεμβούργο – Εκδήλωση για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Ελλάδος και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2018, στο Λουξεμβούργο, διάλεξη με τίτλο «Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Ιστορία, θρησκεία και θεσμός», με κεντρικό ομιλητή τον ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, Δρ. Κωνσταντίνο Παπαστάθη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη λουξεμβουργιανή Ένωση Καθολικών Νομικών «Conférence de SaintYves» και υποστηρίχθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ελλάδας Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής εξήρε το ενδιαφέρον της λουξεμβουργιανής Ένωσης Καθολικών Νομικών για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίασης του εν λόγω θρησκευτικού θεσμού στο Λουξεμβούργο, χώρα που χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμική σύνθεση του πληθυσμού της. Ο πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών Νομικών, William Lindsay Simpson, χαιρέτισε επίσης την ευκαιρία προβολής του ως άνω θεσμού, ο οποίος είναι εν πολλοίς άγνωστος στο λουξεμβουργιανό κοινό, και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της λουξεμβουργιανής Ένωσης Νομικών για τον ενεργό διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο.

Στην ομιλία του ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαστάθης παρουσίασε το ιστορικό, νομικό και θεσμικό πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αναφέρθηκε εκτενώς στο σύγχρονο πολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή και προσέγγισε με επιστημονικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο θεσμός στο πλαίσιο της τρέχουσας διεθνούς συγκυρίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Πρέσβεις και υψηλόβαθμα στελέχη του Διπλωματικού Σώματος στο Λουξεμβούργο, Έλληνες δικαστές στο Δικαστήριο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου, ο Πρωτοπρεσβύτερος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολαου στο Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, στελέχη των εδώ ευρωπαϊκών οργανισμών και υπηρεσιών, μέλη της Ένωσης Νομικών «Conférence de SaintYves» και πλήθος κοινού.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου στήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή προβολή της στα λουξεμβουργιανά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr