Τρέχων Άρθρο
Λ. Κρέτσος: “Ο Γιάννης Μπεχράκης υπερασπίστηκε την αλήθεια στις τέσσερις γωνιές του κόσμου” (video)

Λ. Κρέτσος: “Ο Γιάννης Μπεχράκης υπερασπίστηκε την αλήθεια στις τέσσερις γωνιές του κόσμου” (video)

Έφυγε σήμερα σε ηλικία  58 ετών ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτογράφος του Ρόιτερς και νικητής του βραβείου Πούλιτζερ, Γιάννης Μπεχράκης.

«Έχω ψώνιο με την δουλειά μου, έχω ψώνιο με το να πιστεύω ότι αυτό που κάνω έχει ουσία και γι’ αυτό έχω ταχθεί, έχω δώσει όλη μου τη ζωή», δήλωνε στην εκδήλωση βράβευσής του από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον Φεβρουάριο του 2016.

«Στην εκδήλωση που διοργανώσαμε, ο Γιάννης Μπεχράκης μας τίμησε όχι μόνο με την παρουσίαση του έργου του αλλά και με την φιλία του», δήλωσε ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Η απώλεια για τον κόσμο της ενημέρωσης είναι τεράστια. Λίγοι είναι εκείνοι, κι ακόμα λιγότεροι σήμερα την εποχή της γρήγορης κι εύπεπτης είδησης και των πηχυαίων τίτλων, που εγκαταλείπουν τα πάντα για να αποτυπώσουν την αλήθεια. Ο Γιάννης Μπεχράκης την υπερασπίστηκε στις τέσσερις γωνιές του κόσμου: στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία, στο Κασμίρ, στην Αίγυπτο, στην Σιέρρα Λεόνε. Και η συμβολή του στο μεταναστευτικό ήταν καθοριστική για να μπορέσει, ένα μέρος έστω, της παγκόσμιας κοινής γνώμης, να έρθει σ’ επαφή με το ανθρωπιστικό δράμα και ν’ αλλάξει την στάση του».

Ο υφυπουργός και τα στελέχη της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Μπεχράκη.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr