Τρέχων Άρθρο
H φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα: facts and figures

H φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα: facts and figures

Η κυβέρνηση πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς πάνω στους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, με μεταρρύθμιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος η οποία:

  • Διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις.
  • Προστατεύει τους πιο αδύναμους.
  • Κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.
  • Εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

 

Φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων

Με τη φορολογική μεταρρύθμιση διατηρείται η μείωση φόρου για τα εισοδήματα που αφορούν σε μισθούς και συντάξεις, όμως ο προσδιορισμός του ύψους της μείωσης του φόρου καθορίζεται πλέον από τα τέκνα που βαρύνουν τον Φορολογούμενο.
Ελάφρυνση ή ελάχιστη επιβάρυνση για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, ιδιαίτερα δε, για τη μεσαία τάξη που σήκωσε το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Επιχειρήσεις – Ελεύθεροι επαγγελματίες


Η Φορολόγηση των εισοδημάτων από Μισθούς – Συντάξεις & Επιχειρήσεις, γίνεται πλέον με μία ενιαία κλίμακα η οποία εφαρμόζεται στο σύνολο των εισοδημάτων των παραπάνω πηγών.
Εισοδήματα από μισθούς/συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται αθροιστικά. Ο ελάχιστος ενεργός συντελεστής για τα πολύ μικρά (έως 10.000 ευρώ) μικτά εισοδήματα από επιχειρήσεις και μισθούς μειώνεται από το 13% στο 11%.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr