Τρέχων Άρθρο
Η γυναίκα στη μάχη της ενημέρωσης

Η γυναίκα στη μάχη της ενημέρωσης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στη Μάχη της Ενημέρωσης» που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έφυγαν κρατώντας ένα γλαστράκι με λουλούδια που τους πρόσφεραν οι διοργανωτές από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο της Huffpost Woman με ελληνικό υποτιτλισμό«48 πράγματα που ακούει μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της».

Στην αρχή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μετέφερε μήνυμα της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές. Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία ανέλυσε τις δράσεις της Υπηρεσίας της για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας σε θέματα διοικητικής αλληλογραφίας αλλά και στον χώρο τωνmedia. Τέλος, η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου τόνισε την άριστη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε θέματα ισότητας στα ΜΜΕ.

Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι κύριοι ομιλητές. Η λαογράφος και μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων, Ευαγγελία Άντζακα, μίλησε για τη ζωή και το έργο της Καλλιρρόης Παρρέν, πρωτοπόρου του φεμινιστικού κινήματος της Ελλάδας και ιδρύτριας της πρώτης γυναικείας εφημερίδας «Εφημερίς των Κυριών». Στη συνέχεια, η Λιάνα Κανέλλη, επεσήμανε την πολυπλοκότητα του θέματος της γυναικείας χειραφέτησης και σημείωσε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πρέπει να υπάρχει και να συνεχίσει να υπάρχει ως μέσο επανάστασης. Την εκδήλωση έκλεισε η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα η οποία υποστήριξε ότι οι γυναίκες πρέπει πρώτα να πείσουν οι ίδιες τον εαυτό τους ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στους δύσκολους και πολλαπλούς ρόλους τους οποίους καλούνται να υποστηρίξουν και μετά να πείσουν τους άλλους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο-μήνυμα τηςArianna Huffington(Huffington Post) η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της επιβολής του Κανόνα 50-50 μέχρι το 2030, με τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, τα εργαλεία και τις δυνατότητες ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης των προβλημάτων. Στην εφαρμογή του κανόνα 50-50 στάθηκε με τη σειρά του στη σύντομη παρέμβασή του και ο Διευθυντής Σύνταξης τηςThe Huffington Post Greece, Νικος Άγουρος.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr