Τρέχων Άρθρο
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη στα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη στα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Συναντήθηκε και συζήτησε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Μακεδονίας, εργαζόμενους και δημοσιογράφους

O Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τον επικεφαλής Διεύθυνσης Μακεδονίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σταύρο Τζίμα, εργαζόμενους και δημοσιογράφους του Πρακτορείου, καταγράφοντας θέματα που αφορούν παρεμβάσεις βελτίωσης των εγκαταστάσεων, αλλά και ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ενημερώθηκε για τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Μακεδονίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΑΠΘ, ως φορέας υποδοχής φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, φοιτητές και φορείς υποδοχείς, μεταξύ αυτών και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα , βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Ο  κ. Γαλαμάτης συνεχάρη τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Μακεδονίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σταύρο Τζίμα, για την συμμετοχή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αλλά και την τιμητική του διάκριση .

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, μετά την επίσκεψη δήλωσε:

«Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων και των δημοσιογράφων της Διεύθυνσης Μακεδονίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Πρώτο βήμα είναι ο εκσυγχρονισμός του τεχνολογικού εξοπλισμού, αναγκαία παρέμβαση, που θα διευκολύνει την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τιμητική διάκριση, κυρίως όμως για την πρωτοβουλία του, να ενταχθεί στα προγράμματα πρακτικής άσκησης του ΑΠΘ. Η Κυβέρνηση στηρίζει, αλλά και προτρέπει, τη συνεργασία των ΜΜΕ με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Με αυτές τις συνεργασίες δίνεται η ευκαιρία στα νέα παιδιά, στους φοιτητές και σπουδαστές των σχολών ΜΜΕ και δημοσιογραφίας, να αποκτήσουν εμπειρία και γνώση, ερχόμενοι σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους. Έτσι, αποκτούν εγκαίρως εφόδια για το επαγγελματικό τους αύριο».

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr