Τρέχων Άρθρο
Λ. Κρέτσος: Συναντήσεις με εκπροσώπους δημιουργικών βιομηχανιών στο Πεκίνο

Λ. Κρέτσος: Συναντήσεις με εκπροσώπους δημιουργικών βιομηχανιών στο Πεκίνο

Τα επενδυτικά κίνητρα, που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, στις συναντήσεις του με εκπροσώπους κινεζικών Δημιουργικών Βιομηχανιών κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, στις 26 και 27 Απριλίου 2018.

Ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4487/2017) και αντάλλαξε απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στο διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών, με τον Πρόεδρο της κινεζικής Ένωσης Συμπαραγωγών, Miao Xiaotian, τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου (China Film Producers’ Association), Ming Zhenjiang και Wang Fenglin, το Γενικό Γραμματέα, Xu Honghai, και με στελέχη του China International Culture Exchange Center (CICEC), με τον Αντιπρόεδρο, Jing Shuiqing, και με στελέχη του China Intercontinental Communication Center (CICC), με τον Πρόεδρο του National Culture Industry Fund, Li Hui, με το Γραμματέα Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Δήμου Πεκίνου (Beijing Municipal Bureau of Press, Publication, Radio, Film and Television), Yang Shuo, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας Kaixin Mahua Company, Liu Hongtao, και με στελέχη της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας Alibaba Pictures Group του ομίλου Alibaba.

Παράλληλα, ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε την Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου (Beijing Film Academy, BFA), το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σπουδών στην Ασία και το μοναδικό στην Κίνα, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Hou Guangming και τον Αντιπρόεδρο, Zhang Jian, και συζήτησαν προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης και ανταλλαγών, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στο επίπεδο της νομοθεσίας, του πολιτισμού και της Ιστορίας. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες διοργάνωσης κινηματογραφικών φεστιβάλ, σεμιναρίων, workshops για την προώθηση της συνεργασίας σε επίπεδο σεναριογραφίας. Ο κ. Κρέτσος σε διάλεξή του σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της BFA υπογράμμισε τα πολλά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τονίζοντας την έμπνευση, που προσφέρει η χώρα σε παραγωγούς και σκηνοθέτες χάρις στον πολιτισμό, την Ιστορία και το φυσικό κάλλος της.

Ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε και την China National Digital Cinematography Base, υπό το China Film Group, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ασία.

Η κινεζική πλευρά εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία, καθώς και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr