Τρέχων Άρθρο
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, στο Παρίσι

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, στο Παρίσι

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο (WorldDAB General Assembly 2017).

Στο παγκόσμιο forum για το ψηφιακό ραδιόφωνο που βασίζεται στο DAB (Digital Audio Broadcasting) και στο διάδοχό του DAB+ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Θαλασσινός, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Παρίσι, ο κ.Κρετσος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και της UniFrance, για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής πολιτιστικής δημιουργίας.

Παράλληλα, ο κ.Κρέτσος ξεναγήθηκε στους σύγχρονους χώρους της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, και ειδικότερα του France TV Info.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ.Κρέτσος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, σε εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αναφορικά με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση μεγάλων ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr