Τρέχων Άρθρο
Επίσκεψη του Γ.Γ.Ε.Ε. Λευτέρη Κρέτσου στο Λονδίνο

Επίσκεψη του Γ.Γ.Ε.Ε. Λευτέρη Κρέτσου στο Λονδίνο

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Λονδίνο.

Στην επίσκεψή του στο Λονδίνο, τον Νίκο Παππά συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, Margot James και κατά την επαφή τους συζητήθηκαν εκτενώς η νέα ελληνική νομοθεσία που παρέχει σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και τηλεπικοινωνιών. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ανάπτυξη και τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στη ζωή των πολιτών και στη δημόσια διοίκηση.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυρίας James προκάλεσε η παρουσίαση του νέου πλαισίου κινήτρων για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, μέσω της θεσμοθέτησης επιδότησης επιλέξιμων δαπανών μέχρι το 25%. Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταρτίσει ένα από τα πλέον ελκυστικά συστήματα κινήτρων, το οποίο -σε συνδυασμό με τα προφανή πλεονεκτήματα της χώρας σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες και το μοναδικό τοπίο- θα την καταστήσει σημαντικό διεθνή προορισμό για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Επίσης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα της Μεγάλης Βρετανίας, που επιδότησε -με συνολικά κονδύλια 85 εκατομμυρίων στερλινών- τη ζήτηση για σύνδεση στο διαδίκτυο υπέρυψηλών ταχυτήτων, μέσω οπτικής ίνας για επιχειρήσεις. Όπως τονίστηκε από την ελληνική πλευρά, ανάλογη δράση είναι έτοιμη να υλοποιήσει και η χώρα μας με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπογράμμισε, ακόμη, ότι πρόσφατα εγκρίθηκε στην Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ από τη βρετανική εταιρεία Vodafone. Η συζήτηση επεκτάθηκε συνολικά στα νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και στις δυνατότητες που ανοίγει η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και η ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρουσίασε το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής, το οποίο ήδη λειτουργεί στο Υπουργείο και θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο με πρόγραμμα, ύψους 22 εκατ. ευρώ, το οποίο δημοπρατείται μέσα στο Φεβρουάριο.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής των ψηφιακών επικοινωνιών της Downing Street και του γραφείου Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Chris Hamilton. Συζητήθηκαν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης των fake news και ενημέρωσης της κοινής γνώμης μέσω των social media.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr