Τρέχων Άρθρο
Επίσκεψη του Γ.Γ.Ε.Ε. Λευτέρη Κρέτσου στη Σκωτία

Επίσκεψη του Γ.Γ.Ε.Ε. Λευτέρη Κρέτσου στη Σκωτία

 

O Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης συνόδευσαν τον Νίκο Παππά στην επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα, δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη Μ. Βρετανία, συναντήσεις με στελέχη της Κυβέρνησης της Σκωτίας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon και με τον Υπουργό της Σκωτίας για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Derek Mackay. Στη διάρκεια των συναντήσεων, παρουσιάστηκε από ελληνικής πλευράς η ψηφιοποίηση του Δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα η εφαρμογή της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής, η οποία υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 700.000 ευρώ μόνο το τρέχον έτος και θα επεκταθεί στο σύνολο του Δημοσίου εντός των προσεχών μηνών.

Ο Σκωτσέζος Υπουργός για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Derek Mackay, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του Δημοσίου τομέα, CivTech, ένα καινοτόμο project που χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση της Σκωτίας, ώστε να επιτυγχάνει λύσεις στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, σε συνεργασία με startup επιχειρήσεις, με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολούθως, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της CivTech και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των startups και να ενημερωθεί για τα projects που υλοποιούν.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης, στη διάρκεια της επίσκεψης στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του Δημοσίου τομέα, CivTech.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr