Τρέχων Άρθρο
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου στο Βουκουρέστι

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου στο Βουκουρέστι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, στο Βουκουρέστι.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο κ. Κρέτσος βρέθηκε στο ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά», όπου και απεύθυνε χαιρετισμό προς τους γονείς και τη διοίκηση του σχολείου. Μετέφερε, παράλληλα, το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη, ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση θα ικανοποιηθεί και το αίτημα για την ίδρυση Λυκείου, το οποίο προσκρούει σε νομοθετικό κενό.

Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ν. Ζησόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ομογένειας και επικοινωνιακής υποστήριξης των δράσεων της Ένωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση διάλεξης στον ιστορικό χώρο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών. Η διάλεξη αφορούσε στις προκλήσεις αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Η διάλεξη προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινότητας και των σπουδαστών και τμήμα της θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε video της διάλεξης

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr