Τρέχων Άρθρο
Ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων για Έτος Ελλάδας- Ρωσίας και ελληνική επικαιρότητα

Ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων για Έτος Ελλάδας- Ρωσίας και ελληνική επικαιρότητα

Πλήρη ενημέρωση για θέματα της ελληνικής επικαιρότητας αλλά και για την κατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων έλαβαν οι 15 Ρώσοι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Έτος 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία- Η Ρωσία στην Ελλάδα, συμμετείχαν εκτός του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Ελευθέριου Κρέτσου, ο Πρέσβυς ε.τ. κ. Ηλίας Κλης, Συντονιστής  του Έτους 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ο κ. Γιώργος Πουκαμισάς, διευθυντής της Α5 διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, η κα Μαρία Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γ.Γ. Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων δημοσιογράφων επικεντρώθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στο μεταναστευτικό, σε θέματα έκδοσης βίζας για Ρώσους τουρίστες και στο πρόγραμμα δράσεων για το αφιερωματικό Έτος 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία. «Το Έτος θα είναι μια ευκαιρία για τους δύο λαούς να έρθουν πιο κοντά και να διαπιστώσουν ότι οι χώρες μας έχουν πολλά περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζαμε μέχρι σήμερα και μπορούν να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο σε τουρισμό, πολιτισμό και οικονομία», δήλωσε ο κ. Κρέτσος, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα των ελληνορωσικών σχέσεων τονίζοντας ότι παρά το εμπάργκο υπάρχουν πολύ σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας με τη Μόσχα. Η κα Βλαζάκη περιέγραψε σύντομα τις τρεις μεγάλες εκθέσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το Έτος 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία, ενώ ο κ. Τρυφωνόπουλος εξέθεσε τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα εστιάζοντας στον συνεδριακό, περιηγητικό, προπονητικό, ιατρικό- ιαματικό τουρισμό και στην κρουαζιέρα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr