Τρέχων Άρθρο
Το ελληνικό video game πάει στην Πράγα – White Nights Conference, 13-14 Φεβρουαρίου 2018

Το ελληνικό video game πάει στην Πράγα – White Nights Conference, 13-14 Φεβρουαρίου 2018

 

 

Δεύτερη ελληνική αποστολή δημιουργών video games στην Πράγα, πέμπτη αποστολή που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με στόχο την ενίσχυση και προβολή του τομέα ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Το επιχειρηματικό συνέδριο των White Nights, θα ανοίξει τις πόρτες του σε ένα διεθνές κοινό από game developers, ερευνητές, επαγγελματίες του μάρκετινγκ και publishers , στις 13 Φεβρουαρίου 2018, στην Τσεχία. Ανάμεσα σε γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής του game industry, έξι ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα οι Another Circus, Cymban, Infosuccess 3D, Pixel Reign, Tamasenco και ΤhEmma, θα παρουσιάσουν τα project τους.

Στα περίπτερα 135-139 και στο 109 (VR), επισκέπτες, επαγγελματίες αλλά και επενδυτές θα έρθουν σε επαφή με το ελληνικό video game. Η Οδύσσεια θα ξαναζωντανέψει μέσα από το διαδραστικό gamebook των Another Circus. Οι λάτρεις των oldschool games θα ενθουσιαστούν με τον κόσμο και τις περιπέτειες του Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries. Όσοι γοητεύονται από την Άγρια Δύση και την εξερεύνηση αχαρτογράφητων περιοχών, το Wild West Saga υπόσχεται ώρες διασκέδασης, ενώ εκείνοι που προτιμούν μαγικούς κόσμους και έντονες αναμετρήσεις, το Seed of the Arcane θα γίνει ο κόσμος που τους ταιριάζει. Η αναβίωση ενός ξεχασμένου πλανήτη είναι το κεντρικό θέμα του ατμοσφαιρικού Selini, ενώ η δίψα για εκδίκηση ενός πληγωμένου βαμπίρ, επικρατεί στο The HeartBroken Vampire.

Πέρα όμως από επαγγελματικές συναντήσεις και δράσεις προβολής των ελληνικών video games, η αποστολή στην Πράγα κρύβει και μια ευχάριστη εξέλιξη: Η ομάδα Pixel Reign και το παιχνίδι Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries, κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού Indie Game Cup, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν τη δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου.

Το Athens Games Festival είναι media partner του White Nights Conference

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr