Τρέχων Άρθρο
Ελληνικό «άρωμα» στην απονομή των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων

Ελληνικό «άρωμα» στην απονομή των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων

Ελληνικό άρωμα είχε η απονομή των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων Emile, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Λίλλη της Γαλλίας, στο εντυπωσιακό πολιτιστικό κέντρο Nouveau Siecle.

Στην ίδρυση των βραβείων Emile συμβάλλει επισήμως και η Ελλάδα, καθώς η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές της διοργάνωσης. Ο γενικός γραμματέας, Λευτέρης Κρέτσος που έδωσε το «παρών», τόνισε ότι «τα κινούμενα σχέδια και η δημιουργικότητα των Ελλήνων ανιμέιτορ αποτελούν στρατηγικό μοχλό στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής οικονομίας στη χώρα μας». Παρόντα ήταν και μέλη της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων.

Στην κριτική επιτροπή για τις ταινίες animation μεγάλου μήκους συμμετείχε η Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ενώ το βραβείο καλύτερης κατά παραγγελία ταινίας έλαβε η ταινία «The last job on Earth» της Ελληνίδας δημιουργού Μαργκό Τσακίρη-Σκανάτοβιτς.

Κατά τη βράβευση για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη, ο Richard Williams, δημιουργός της ταινίας «Ποιος παγίδευσε το Ρότζερ Ράμπιτ;» μίλησε για τα αρχαία ελληνικά σχέδια χαρακτηρίζοντάς τα βασική πηγή έμπνευσής του.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr