Τρέχων Άρθρο
Ελληνικά και γαλλικά cluster σε τροχιά στενής συνεργασίας

Ελληνικά και γαλλικά cluster σε τροχιά στενής συνεργασίας

Τις ευκαιρίες εμπορικής και ερευνητικής συνεργασίας τους αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω δικτύωσής τους διερεύνησαν στο πρώτο B2B networking event στο Παρίσι το ελληνικό gi-Cluster και το Cap Digital, το μεγαλύτερο cluster ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015 στην έδρα του Cap Digital στη γαλλική πρωτεύουσα, παρουσιάστηκε παράλληλα το πρόγραμμα gi-Cluster Ambassador, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει και να ενισχύσει την ελληνογαλλική συνεργασία στον κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας.

Για την πραγματοποίηση του event, ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Παρισίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρήσεις από τις δύο πλευρές, αλλά και στελέχη των δυο clusters, όπως οι Patrick Cocquet, CEO, και Nadia Echchihab, Υπεύθυνη EU & International Affairs της Cap Digital, και οι Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager εκ μέρους του gi-Cluster.

Το gi-Cluster, με έδρα την Αθήνα, αποτελεί ένα ελληνικό cluster ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών, το οποίο συστήθηκε το 2012 και έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που θα στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου.

Το Cap Digital αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη σε επίπεδο συνεργασιών, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως σημαντικά Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α. και διοργανώνει το διετές φεστιβάλ Futur En Seine, το οποίο διαρκεί δέκα ημέρες και στο οποίο εκθέτονται οι τελευταίες ψηφιακές καινοτομίες. Τα δυο clusters έχουν συνάψει διμερή συμφωνία στρατηγικής σημασίας, με στόχο την προώθηση των ελληνικών οργανισμών του τομέα Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών στην ευρωπαϊκή αγορά, την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δύο clusters και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

Ο τομέας ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών συνιστά έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας και προσπάθειες σαν και αυτές αναμένεται να αποφέρουν καρπούς τόσο όσον αφορά την προώθηση των ελληνικών επιχειρηματικών προσπαθειών στη Γαλλία, όσο και αναφορικά με τις γενικότερες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και το πρόγραμμα gi- Cluster Ambassador. Ενδεικτική της θετικής διάθεσης συνεργασίας των δύο χωρών ήταν άλλωστε και η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. François Hollande στα κεντρικά γραφεία του Corallia, του φορέα αρωγού του gi-Cluster, κατά την οποία, μάλιστα, υπογράφτηκε διμερής στρατηγική συμφωνία του mi-Cluster, της άλλης πρωτοβουλίας του Corallia, με το cluster Minalogic της Grenoble.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr