Τρέχων Άρθρο
Έκθεση Παιχνιδιών Grow

Έκθεση Παιχνιδιών Grow

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, κτίριο Δ10 «Δεξαμενές Καθαρισμού».) πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το GROW, μια έκθεση ψηφιακών και επιτραπέζιων παιχνιδιών. Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα παιχνίδια τους στο αθηναϊκό κοινό σε ένα διήμερο που θα τα έχει όλα: παιχνίδια για PC, mobile games, επιτραπέζια, Virtual Reality και Augmented Reality.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες game developers, να μιλήσουν μαζί τους για τη δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών, να παίξουν, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με πρωτότυπες εφαρμογές. Το GROW είναι ακρωνύμιο και σημαίνει Games Rule Our World, αφού και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «το παιχνίδι είναι άρρηκτα δεμένο με την καθημερινότητα μας. Είναι ένα μέσο μάθησης και εκπαίδευσης, ένα μέσο διασκέδασης αλλά και ένα μέσο απόκτησης νέων εμπειριών και κοινωνικοποίησης. Από τα πρώτα μας βήματα μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, κάνουμε νέους φίλους και ζούμε μαζί τους εμπειρίες άφθαρτες στον χρόνο».

Η έκθεση GROW διοργανώνεται από την GIFTEDHellas η οποία κάθε χρόνο διοργανώνει με επιτυχία το Global Game Jam Athens και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο των δράσεων της για την ενίσχυση και προώθηση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής σημαντική θέση στην οποία κατέχουν τα video games, συνεργάζεται με φορείς, ινστιτούτα, πανεπιστήμια αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα και υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη του ψηφιακού παιχνιδιού ως ανταγωνιστικό τομέα επιχειρηματικότητας αλλά και ως εκπαιδευτικό και πολιτισμικό προϊόν.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.growgamesexpo.gr

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr