Τρέχων Άρθρο
Δημήτρης Γαλαμάτης: Συνάντηση με αντικείμενο την Παιδεία στα Μέσα και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Δημήτρης Γαλαμάτης: Συνάντηση με αντικείμενο την Παιδεία στα Μέσα και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Δημήτρης Γαλαμάτης: Συνάντηση με αντικείμενο την Παιδεία στα Μέσα και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στο πλαίσιο σχετικών δράσεων που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης 

  • Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Pär Skanberg

Συνάντηση με αντικείμενο την Παιδεία στα Μέσα και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικών δράσεων που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Pär Skanberg.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε στον κ. Γαλαμάτη η πρωτοβουλία του Σουηδικού Συμβουλίου Μέσων Ενημέρωσης, του Ιδρύματος Διαδικτύου στη Σουηδία και του βραβευμένου Viralgranskaren (The Viral Scrutineer) στη σουηδική εφημερίδα Metro, να δημιουργήσουν μία εργαλειοθήκη (toolkit) σχετικά με την παραπληροφόρηση με τον τίτλο Fake ≠ Fact.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ζήτησε να ενημερωθεί για πρωτοβουλίες και βέλτιστες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στη Σουηδία, η οποία  την 1η Ιανουαρίου 2023 αναλαμβάνει την επόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, πρότεινε στη Σουηδική Πρεσβεία περαιτέρω συνεργασία, ενώ ζήτησε τη συμβολή της σε δράσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που αφορούν την Παιδεία στα Μέσα και την παραπληροφόρηση, που ήδη σχεδιάζονται και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν. Ο κ. Pär Skanberg αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση και συμφώνησαν με τον κ. Δημήτρη Γαλαμάτη να βρίσκονται σε επικοινωνία στο πλαίσιο μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς και η συνεργάτιδα του κ. Skanberg από την Πρεσβεία της Σουηδίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Η Παιδεία στα Μέσα και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης (fake news) συνιστούν ζητήματα ύψιστου ενδιαφέροντος για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο δέσμης πρωτοβουλιών και δράσεών μας, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν, συναντήθηκα με τον αναπληρωτή Επικεφαλής της  Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Pär Skanberg, με τον οποίο συζητήσαμε εκτενώς, ανταλλάξαμε απόψεις για βέλτιστες πρακτικές και ανοίξαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας για περαιτέρω συνεργασία και συνέργειες.

Άλλωστε, όπως προέκυψε από τη συνάντησή μας, το ενδιαφέρον απέναντι σε αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις, είναι και έντονο και κοινό για τις δύο χώρες».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr