Τρέχων Άρθρο
“Ενίσχυση και διαδικασίες εξπρές για το ΚΑΣ”, ζήτησε ο Λ. Κρέτσος από τον ΑΝΤ1

“Ενίσχυση και διαδικασίες εξπρές για το ΚΑΣ”, ζήτησε ο Λ. Κρέτσος από τον ΑΝΤ1

Ενίσχυση και διαδικασίες εξπρές για το ΚΑΣ ζήτησε ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος για να μην επαναληφθούν γελοιότητες στην Ακρόπολη. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης και τόνισε ότι τέτοια γεγονότα θα κάνουν τη χώρα να χάσει την αξιοπιστία της, την ώρα που έχει ήδη μπει στο στίβο της προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών.

“Τα όσα παρακολουθήσαμε στο ρεπορτάζ σας χθες για το γύρισμα του καναλιού από την Αργεντινή στον Παρθενώνα ξεπερνούν τα όρια του γελοίου.
Όχι ότι ο Παρθενώνας μπορεί να γίνει γελοίος αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι άλλο πράγμα ο Παρθενώνας, άλλο πράγμα η Μύκονος. Και το ΚΑΣ είχε απόλυτο δίκιο να μην χορηγήσει άδεια.
Το ΚΑΣ χρειάζεται ενίσχυση και διαδικασίες εξπρές για να μπορεί να βγάζει αποφάσεις γρήγορα, σωστά και με διαφάνεια.
Το δεύτερο είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως άλλωστε έγινε γνωστό και σε ανακοίνωσή του, πρέπει να διερευνήσει μέχρι τέλους αυτήν την υπόθεση.
Ειδικά σήμερα που η Ελλάδα έχει ήδη μπει στο στίβο της προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών, το να διαδοθεί ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι θα είναι ό,τι χειρότερο. Θα χάσουμε την αξιοπιστία που με τόσο κόπο χτίζουμε λιθαράκι λιθαράκι κι εμείς και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει.”

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr