Τρέχων Άρθρο
Διεύρυνση ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα

Διεύρυνση ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα

Αντιπροσωπείες του γαλλόφωνου δικτύου της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης (CCTV) και της Κινεζικής Διεθνούς Ραδιοφωνίας (CRI) είχαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο και στελέχη της ΕΡΤ, προκειμένου να συζητήσουν τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας Ελλάδας –Κίνας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα.

Αντιπροσωπείες του γαλλόφωνου δικτύου της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης (CCTV) και της Κινεζικής Διεθνούς Ραδιοφωνίας (CRI) συναντήθηκαν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο και στελέχη της ΕΡΤ.

Καλωσορίζοντας τις δύο κινεζικές αντιπροσωπείες, ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι για την Ελλάδα η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω του πολιτιστικού βάθους των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Σημείωσε δε, ότι τα ΜΜΕ αποτελούν προνομιακό χώρο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών, τονίζοντας το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, ως γέφυρας για την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο λαών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, τα στελέχη του CCTV και της ΕΡΤ αναφέρθηκαν εκτενώς στους σχεδιασμούς για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τις σχέσεις του Βυζαντίου με την Κίνα της εποχής εκείνης. Πρόκειται για συμπαραγωγή της ΕΡΤ και του CCTV, που έρχεται να επισφραγίσει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, τον Ιούλιο 2016, θέτοντας τις βάσεις για διεύρυνση των συνεργασιών και των συμπαραγωγών μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά την δεύτερη συνάντηση με τα στελέχη του CRI, επισημάνθηκε η ανάγκη να επεκταθεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δημόσιων τηλεοράσεων και πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών και στον τομέα του ραδιοφώνου, μέσω της ανταλλαγής τεχνολογίας αλλά και τεχνογνωσίας, την προβολή του πολιτισμού (π.χ. μουσική), την αποθήκευση, φύλαξη και ψηφιοποίηση περιεχομένου.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν να προωθηθεί η υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας στον ραδιοφωνικό τομέα και να συσταθούν ομάδες εργασίας που θα εργαστούν πάνω στην συγκεκριμενοποίηση προτάσεων συνεργασίας.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr