Τρέχων Άρθρο
Διεθνής Ημερίδα: «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη… Μετακινούμενοι Πληθυσμοί»

Διεθνής Ημερίδα: «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη… Μετακινούμενοι Πληθυσμοί»

Διεθνής Ημερίδα με θέμα «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη… Μετακινούμενοι Πληθυσμοί» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Συνεδρίων – Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Μοτοσικλετιστές για την Ειρήνη και σε αυτή συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί και στελέχη ΜΚΟ.

Χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Κρέτσου Ελευθέριου ανέγνωσε η κ. Καϊμάκη Βάλια ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, και η κ. Ξένου Έλλη, επικεφαλής των προγραμμάτων «αλληλεγγύη – Solidarity Now».

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας εξετάστηκε το προσφυγικό ζήτημα από την οπτική των διεθνών σχέσεων και δόθηκε έμφαση στην Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική καθώς και στο ρόλο της Ρωσίας, της Τουρκίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας η οποία και ολοκληρώθηκε με την προβολή ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr