Τρέχων Άρθρο
Διαδικασία παροχής φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων
Αφίσα της πρωτοβουλίας Filming in Greece.

Διαδικασία παροχής φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 38) η Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Αικατερίνης Παπανάτσιου, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Ελευθέριου Κρέτσου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιου Πιτσιλή, για την διαδικασία παροχής φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Ειδικότερα με την εν λόγω ΚΥΑ καθορίζονται  οι προϋποθέσεις, οι επιλέξιμες δαπάνες, καθώς και η απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου οι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων να τύχουν της ευεργετικής έκπτωσης φόρου ποσοστού 30% των επιλέξιμων δαπανών καθενός οπτικοακουστικού έργου, που παράγουν,  από το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση, συνάδει πλήρως με το έργο και τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναφορικά με  την ενίσχυση  της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. 

Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση ενός ακόμα επενδυτικού κινήτρου, το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων. 

Σε  αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, η Ελλάδα πια καθίσταται μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr