Τρέχων Άρθρο
Χαιρετισμός Λευτέρη Κρέτσου στο Fest of Fests (video)

Χαιρετισμός Λευτέρη Κρέτσου στο Fest of Fests (video)

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας χαιρετίζει και στηρίζει το Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ ‘Fest of Fests’

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, παραβρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (25/6)  στο opening forum του Διεθνούς Δικτύου Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ (Fest of Fests) με θέμα την κινηματογραφική παιδεία και την εκπαίδευση των νέων στα οπτικοακουστικά και τα ψηφιακά μέσα, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε την ημέρα της έναρξης του forum στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ενεργών και μιντιακά εγγράμματων πολιτών στην Ελλάδα εν μέσω της ψηφιακής εποχής, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας  αποτελεί προτεραιότητα της ΓΓΕΕ και του ΥΨΗΠΤΕ, για λόγους δημοκρατίας και ανάπτυξης.

Η ΓΓEE έχει κάνει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή με τη θεσμοθέτηση του cash rebate για τις κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και την ίδρυση του ΕΚΟΜΕ.

Ο κ. Κρέτσος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το νέο κίνητρο ενίσχυσης των ο/α παραγωγών έχει πλέον μπει σε τροχιά και ότι σύντομα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα διοχετευτούν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να δημιουργηθούν περιφερειακά film offices στις περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας και να μπει σε ισχύ το το Εθνικό Αποθετήριο Οπτικοακουστικών Έργων του ΕΚΟΜΕ.

Η δημιουργία και η εδραίωση συνεργιών μεταξύ των φορέων και των μελών της κοινότητας αποτελεί βασική επιδίωξη της ΓΓΕΕ, η οποία ήδη σχεδιάζει συνεργασία με το Δίκτυο Fest of Fests μέσω της δημιουργίας μιας πρωτοποριακής ζώνης προγράμματος στην ΕΡΤ κατά την οποία θα προβάλλονται υβριδικά -αλλά  μέσω live streaming- διακεκριμένα παιδικά φιλμ από φεστιβάλ όλου του κόσμου, ενώ στη συνέχεια θα βραβεύονται ετησίως τα καλύτερα εξ αυτών μέσα από ανοιχτή ψηφοφορία στην ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύσσει το Fest of Fests.

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr