Τρέχων Άρθρο
8ο Διαπανεπιστημιακό σεμινάριο βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτισμού και παράδοσης

8ο Διαπανεπιστημιακό σεμινάριο βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτισμού και παράδοσης

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 ξεκινάει το 8ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης, υπό την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο δημόσιος χώρος ως πεδίο έκφρασης της συλλογικής συνείδησης, η εικονική πραγματικότητα και τα ψηφιακά παιχνίδια ως μέσο προβολής και διάδοσης του πολιτισμού, οι έξυπνες πόλεις ως όχημα ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας, αποτελούν μερικά μόνο από τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα για την προώθηση και ανάπτυξη ενός κριτικού λόγου και διαλόγου πάνω στο θέμα της αξιοποίησης της ψηφιακής πληροφορίας και τεχνολογίας στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Το 8ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης (http://syrosinstitute.eu/) θα πραγματοποιηθεί 25-30 Ιουνίου 2018 στην Ιστορική Μονή Ιησουϊτών, Κέντρο Έρευνας Συριανού Πολιτισμού «Καθ. Ιωσήφ Στεφάνου», στην Άνω Σύρο. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης, του Εργαστηρίου Πολεοδομικής Σύνθεσης – Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Πειραιώς – ΠΜΣ προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

* Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr