Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Έλληνες χορευτές στο Cloud Festival
Αφίσα του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Cloud Festival που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα (18-27.05.2018)

Τίρανα – Έλληνες χορευτές στο Cloud Festival

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων οι Έλληνες χορευτές Δάφνης Κόκκινος και Μαρία Αδαμοπούλου συμμετείχαν στο Cloud Festival, που πραγματοποιείται στα Τίρανα από τις 18 έως τις 27 Μαΐου 2018.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσίασαν στις 20 Μαΐου 2018 την παράσταση Addio, Addio Amore, μία χορογραφία-αφιέρωμα στη σπουδαία Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, με την οποία άλλωστε είχε συνεργαστεί ο Δάφνης Κόκκινος.

To Cloud Festival διοργανώνεται με αφορμή τη δεύτερη επέτειο εγκατάστασης στα Τίρανα του «Reja», μιας ημιδιαφανούς, γεωμετρικής καλλιτεχνικής κατασκευής που θυμίζει σύννεφο (cloud στα αγγλικά) του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Sou Fujimoto, η οποία έχει στηθεί μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη, αφού μεταφέρθηκε στην πόλη αποσυναρμολογημένη ύστερα από την έκθεσή της ως προσωρινό καλλιτεχνικό πρότζεκτ στο Λονδίνο το 2013. Το Μάιο του 2016 το σύννεφο του Fujimoto έλαβε το αλβανικό του όνομα – «Reja» – φιλοξενώντας έκτοτε ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων στήριξε την ελληνική συμμετοχή στο Cloud Festival με την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2025 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr