Κυριακή, 21/10/2018

Εκδηλώσεις στο εξωτερικό

Τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στο εξωτερικό οργανώνουν τακτικά δράσεις προβολής της χώρας υπό την εποπτεία της Διπλωματικής Αρχής στην οποία υπάγονται.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται είτε αποκλειστικά από το Γραφείο είτε σε συνεργασία με άλλα τμήματα της Αρχής Εξωτερικού (π.χ. Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων ή Γραφείο ΕΟΤ). Φορείς της ομογένειας, μέλη της εγχώριας και μη ακαδημαϊκής κοινότητας, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης μπορεί να εμπλέκονται στη διοργάνωση, ανάλογα με το θέμα της εκδήλωσης.

Η θεματολογία των δράσεων και εκδηλώσεων ποικίλλει. Θίγονται θέματα επικαιρότητας, πολιτικής, οικονομίας, πολιτισμού, τουρισμού, επιστήμης, γαστρονομίας κ.λπ., με στόχο την επαφή του ξένου κοινού με πληθώρα πτυχών της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Συχνά, οι εκδηλώσεις των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας διοργανώνονται με αφορμή σημαντικά για τη χώρα γεγονότα (π.χ. Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «Έτος Καβάφη» κ.λπ.).

Ειδικά στον τομέα του πολιτισμού επιχειρείται η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής (νέος ελληνικός κινηματογράφος, σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, νέοι Έλληνες συγγραφείς), χωρίς φυσικά να παραβλέπεται η ευρύτερη ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, έμφαση δίνεται στη διοργάνωση εκδηλώσεων ή στη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τους τομείς των video games και του animation, καθώς και το νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Αρχείο εκδηλώσεων

Σε ειδική τελετή απονεμήθηκε χρυσός κότινος στον Δήμο Τιράνων, όπου τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται Μαραθώνιος. Στη φωτογραφία εικονίζονται η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Τιράνων Ελένη-Ιουλία Δάμε,, ο Δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελίαι, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πόλεων για την Ειρήνη Σπύρος Ζαγάρης και ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Τίρανα – Αγώνας ημιμαραθώνιου δρόμου

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας...
Ο Γιάννης Ξανθούλης συνομιλεί με το κοινό των εκδηλώσεων της Ημέρας Ελληνικού Βιβλίου στο Βερολίνο.

Βερολίνο – Ημέρα ελληνικού βιβλίου

«Ημέρα ελληνικού βιβλίου» ήταν για το Βερολίνο η Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια...
Το κοινό παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ της γαλλίδας σκηνοθέτιδας Élodie Lélu για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τίτλο «Ενδότερο ταξίδι» («Le voyage intérieur»).

Παρίσι – Εκδήλωση αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο διοργάνωσαν από κοινού το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας...
Η μέτζο σοπράνο Ελένη Μαραγκού και η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ "Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων" στα Τίρανα.

Τίρανα – Ένας αιώνας ελληνικής μουσικής

Με τη συναυλία «Ένας αιώνας ελληνικής μουσικής» ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2018 το 12ο Διεθνές...
Αφίσα του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

Βιέννη – Στήριξη των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών

Υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018...
Άποψη της έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Σόφια – Γέφυρες πολιτισμού Ελλάδας-Βουλγαρίας

Σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας, τα εγκαίνια...
Άποψη της πλατείας του πορτογαλικού μεσαιωνικού χωριού Óbidos, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Πορτογαλία – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Στο μεσαιωνικό χωριό Óbidos πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που διοργανώνει κάθε...
Εικόνα από το περίπτερο του Cyprus Comic Con στο 4ο Φεστιβάλ Νέων 2018 "Up to You(th)", που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 29 Σεπτεμβρίου

Λευκωσία – Μαζί Athens Games Festival και Cyprus Comic Con

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εγκαινιάστηκε η συνεργασία των ομάδων...
Αφίσα του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο "Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ευρώπη"

Ιταλία – Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ευρώπη

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην...
Στη φωτογραφία εικονίζονται, από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο ομογενής τ. βουλευτής του σουηδικού συντηρητικού κόμματος Moderaterna κ. Σωτήρης Δελής, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο Πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία κ. Σώτος Λιασσίδης και ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ κ. Κων/νος Σούλιος.

Στοκχόλμη – Η διπλωματία των πόλεων

Εκδήλωση προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού προορισμού πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018,...
Αφίσα της έκθεσης "La verità è sempre un’altra" με έργα του ΕΜΣΤ στην Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Ιταλίας.

Ρώμη – Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη

Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαινιάσθηκε στη Ρώμη η έκθεση με τίτλο «Η αλήθεια είναι πάντα μια...
Ο έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Ξηρουχάκης συνομιλεί με το κοινό του AEI-Cinefest 2018.

Λευκωσία – Ολοκληρώθηκε το 1ο ΑΕΙ-Cinefest 2018

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου το πλούσιο πενθήμερο πρόγραμμα προβολών (27 συνολικά ταινιών), διαλέξεων, συζητήσεων,...

Εκδηλώσεις στην Ελλάδα

X