05.07.2017

Ν. Παππάς: «Η συνεργασία των τριών χωρών ξεκινάει και παίρνει σάρκα και οστά. Η ίδρυση του Κέντρου θα βοηθήσει τόσο το επιστημονικό προσωπικό όσο και τις επιχειρήσεις των τριών χωρών να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εφαρμογές. Είναι ένα ακόμη βήμα προς ένα ειρηνικό και οικονομικά βιώσιμο μέλλον».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου για τριμερή διυπουργική συνάντηση και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για την Ίδρυση Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου CEG (Cyprus, Egypt, Greece). To Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε παρουσία του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ.  

H Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κύπρου και η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υπενθυμίζοντας την ιστορική και στενή συνεργασία μεταξύ των τριών Κρατών διαμέσου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Δημοκρατίας της Κύπρου, του Υπουργείου Τεχνολογίας Επικοινωνιών και Πληροφορικής (MCIT) της Δημοκρατίας της Αιγύπτου και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό τους ενδιαφέρον για τη εγκαθίδρυση και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους στο πεδίο της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αποφάσισαν να ενισχύσουν και να προωθήσουν τη συνεργασία τους.

Έτσι, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας οι χώρες δεσμεύτηκαν να διεξαγάγουν, να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν σε ευεργετική και αμοιβαία βάση την έρευνα, την καινοτομία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες προς όφελος τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Συνολικά, τα πεδία συνεργασίας θα συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: 1) Υπηρεσίες Τεχνολογίας Πληροφορικής: διερεύνηση νέων αγορών, αξιοποίηση της γλωσσικής και γεωγραφικής εγγύτητας των τριών κρατών. 2) Σχεδιασμός και Παραγωγή στον Ηλεκτρονικό τομέα. 3) Εκπαίδευση σε e-Skills και Δημιουργία Υποδομών. 4) Καινοτομία και επιχειρηματικότητα. 5) Τεχνολογικά πάρκα: ενθάρρυνση της μεταφοράς εμπειρίας και τεχνογνωσίας μεταξύ των Συμμετεχόντων. 6) Ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και Ψηφιακή ένταξη και τέλος 7) Ψηφιοποίηση Μέσων και Ιστορικής Κληρονομιάς.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς δήλωσε για το υπογραφέν Μνημόνιο Συνεργασίας: «Η συνεργασία των τριών χωρών ξεκινάει και παίρνει σάρκα και οστά. Η ίδρυση του κέντρου θα βοηθήσει το επιστημονικό προσωπικό και τις επιχειρήσεις των τριών χωρών να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εφαρμογές. Είναι ένα ακόμη βήμα προς ένα ειρηνικό και οικονομικά βιώσιμο μέλλον».

 

mnimonio CEG 1mnimonio CEG 2

mnimonio CEG 3mnimonio CEG 4

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα