05.07.2017

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου «Smart Village» στο Κάιρο της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της τριμερούς υπουργικής συνάντησης για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για την Ίδρυση Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου - CEG.

Το σύγχρονο Τεχνολογικό Πάρκο, με έκταση περί τα 2.500.000 τετραγωνικά μέτρα, φιλοξενεί περισσότερες από 160 εταιρείες, με περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους, σε 73 διαφορετικά κτίρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Smart Village», Άχμαντ Τούνι, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Marketing, Άχμαντ Ναΐμ, υποδέχθηκαν την ελληνική αποστολή και ξενάγησαν τον Νίκο Παππά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.

Στην συνάντηση, που ακολούθησε την ξενάγηση, συζητήθηκαν –μεταξύ άλλων- η φιλοσοφία ενός Τεχνολογικού Πάρκου, τα οφέλη στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της σύζευξης ακαδημαϊκής έρευνας και επιχειρηματικότητας, αλλά και τα πιθανά μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης ενός «Smart Village» σε κάποια από τις χώρες που συμμετέχουν στη συνάντηση.

Στη συνέχεια, η ελληνική και κυπριακή αποστολή επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Culturama, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας, Μοχάμεντ Φαρούκ, τους παρουσίασε ένα ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία της Αιγύπτου, μέσα από την προβολή ενός Virtual Reality (VR) video αλλά και μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής όλων των χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Αίγυπτο.

Τέλος, στο πλαίσιο της τριμερούς υπουργικής συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου παρουσίασαν τις εθνικές τους πολιτικές και δράσεις για τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασε τις εξελίξεις στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών στη χώρα μας, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, για την ενίσχυση των ΤΠΕ. Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου της πόλης, Βασίλης Αποστολόπουλος, μίλησε για τις ερευνητικές πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου και τη χρηματοδότηση ελληνικών start-up, καθώς και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη μελλοντική δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας.

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνοδεύουν στο Κάιρο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής, καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο, Μιχάλης Διάμεσης.

npappas smartvillage 1npappas smartvillage 2

npappas smartvillage 3npappas smartvillage 4

npappas smartvillage 5

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα