02.06.2017

  • Ν. Παππάς: «Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή τους υπέρ της κοινωνίας αποτελούν στοίχημά μας. Ο δρόμος του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα –δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία- στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για το πλάνο της Πολιτείας σχετικά με τις «Έξυπνες Πόλεις», το οποίο περιλαμβάνει κεντρικό σχεδιασμό δράσεων και εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών σε όσους δήμους ενδιαφέρονται. Όπως σημείωσε, ο κατακερματισμός των προηγούμενων ετών δεν απέδωσε και δεν βοήθησε την Πολιτεία, τους Δήμους και –πολύ περισσότερο- τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, από την πλευρά του, παρουσίασε τα ολοκληρωμένα ψηφιακά έργα, που έχουν αναβαθμίσει την καθημερινότητα του πολίτη της περιοχής, καθώς και τα δρομολογημένα σχέδια, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα Τρίκαλα ως «Έξυπνη Πόλη». Πιο συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στο πλάνο της «επόμενης ημέρας», το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία «ΑΤΜ πιστοποιητικών», τις λύσεις έξυπνου πάρκινγκ, την τηλεπρόνοια, τα συστήματα διαχείρισης στόλου οχημάτων και τηλεδιαχείρισης μετρητών δικτύου ύδρευσης, κ.ά.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε, επίσης, το «Σχέδιο Ασκληπιός» του Δήμου, που θα αναδείξει τις πρωτότυπες παραγωγές στον πρωτογενή τομέα. Το εν λόγω σχέδιο θα εξελιχθεί πλήρως με τη λειτουργία της Διαστημικής Εταιρείας, την οποία ιδρύει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο Νίκος Παππάς δεσμεύτηκε για τη στήριξη της προσπάθειας που γίνεται και ζήτησε τη συνεργασία της δημοτικής αρχής για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και σε άλλες πόλεις της χώρας, ώστε ο ψηφιακός τομέας, ως τομέας των τομέων, και η ψηφιακή ανάπτυξη να δώσουν συνολική ώθηση στη χώρα. Όπως δήλωσε: «Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή τους υπέρ της κοινωνίας αποτελούν στοίχημά μας. Παράλληλα, οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και Δήμοι, να ενημερώσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για το πως αυτές οι τεχνολογίες θα βελτιώσουν τη ζωή μας». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «Ο δρόμος του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Της επίσκεψης στο Δημαρχείο ακολούθησε ξενάγηση στο Πάρκο Ματσόπουλου, το οποίο αποτελεί ιστορικό-βιομηχανικό πάρκο και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Εκεί πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας της «Έξυπνης Κατοικίας», η οποία περιλαμβάνει ψηφιακές συσκευές και εφαρμογές σε ένα χώρο πιθανής διαβίωσης ατόμων της τρίτης ηλικίας ή πασχόντων από χρόνια νοσήματα. Στόχος της δράσης είναι η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, καθώς η κατοικία είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από αισθητήρες για την ασφαλή διαβίωση (καπνού, πλημμύρας, κ.λπ.) και συσκευές τηλεμετρίας ζωτικών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, αίμα), που μεταφέρουν –σε πραγματικό χρόνο- τα σχετικά δεδομένα στο θεράποντα ιατρό.

Στον ίδιο χώρο, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το επιδεικτικό ενεργειακό πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το οποίο αποτελεί μικρογραφία ενεργειακού πάρκου, κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους. Στο χώρο, μέσω ειδικού λογισμικού, μετριέται και προβάλλεται σε οθόνες και σε πραγματικό χρόνο, η παραγωγή ενέργειας από μια υδρογεννήτρια.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.

npappas trikala1npappas trikala2

npappas trikala3npappas trikala4

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα