11.05.2017

  • Ν. Παππάς: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός μας προβλέπει τη δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πρόσβασης στο μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού. Τα ημίμετρα θα εγκλωβίσουν περαιτέρω τη χώρα στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών δεικτών DESI που μετρούν την ψηφιακή πρόοδο κάθε χώρας-μέλους»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Άντρους Άνσιπ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Στην Ελλάδα διαθέτουμε το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό, διαθέτουμε το know how. Μέχρι τώρα, μας έλειπε η οργάνωση, ο συντονισμός, η αποφασιστικότητα, η ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου. Η κοινωνία πρέπει να γνωρίσει τι πραγματικά είναι οι νέες τεχνολογίες και ποια είναι τα ανεξάντλητα οφέλη τους, ώστε ο Έλληνας να τις ζητά, να απαιτεί από την Πολιτεία τις απαραίτητες υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που συγκρότησε action plan βάσει του οποίου –μεταξύ άλλων- θα αναπτυχθούν πιλοτικές εφαρμογές ειδικά για συγκεκριμένα απομακρυσμένα χωριά τα οποία συνδέθηκαν με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην άμεση αξιοποίηση των δύο έργων που εγκρίθηκαν μόλις χθες, ”Superfast Broadband” και ”Rural Extension” –με προϋπολογισμό περίπου 400 εκατ. ευρώ- ώστε να έχουμε απτά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο στρατηγικός σχεδιασμός μας προβλέπει τη δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πρόσβασης στο μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού. Τα ημίμετρα θα εγκλωβίσουν περαιτέρω τη χώρα στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών δεικτών DESI που μετρούν την ψηφιακή πρόοδο κάθε χώρας-μέλους».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Άνσιπ τόνισε τη σημασία της πλήρους ανάπτυξης της ψηφιακής πολιτικής σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, φορολογίας, κτηματολογίου, τραπεζικού τομέα κ.λπ. Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα φάσματος, 5G, cyber security κ.ά.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, τόνισε τη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ENISA, που εδρεύει στην Αθήνα. Ο ίδιος τόνισε την επιθυμία της χώρας μας ο Οργανισμός να παραμείνει στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος και ο Σύμβουλος του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Χριστοφορίδης.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα