05.04.2017

Ν. Παππάς: «Δημιουργείται, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η συναντίληψη πως η τήρηση της ρύθμισης σχετικά με την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των Μέσων της περιφέρειας καθίσταται αναγκαία»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την ορθή κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα στα περιφερειακά μέσα Ενημέρωσης.


Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, το οποίο θα συμβάλλει στην εγκαθίδρυση της διαφάνειας και τη ρύθμιση του άναρχου τοπίου στη διαδικτυακή ενημέρωση, καθώς και της εγκυκλίου για την τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανέφερε: «Είναι, πλέον, δεδομένο πως δημιουργείται, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η συναντίληψη πως η τήρηση της ρύθμισης σχετικά με την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των Μέσων της περιφέρειας καθίσταται αναγκαία. Μέσα από τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει –κι είναι ελπιδοφόρο αυτό- η πρόθεση όλων να υποστηριχθεί και αυτό το “κομμάτι” της Περιφέρειας».


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γιώργος Πατούλης, αποδέχθηκε την πρόταση – πρόσκληση του Υπουργού επί του θέματος που τέθηκε, λαμβάνοντας πρωτοβουλία για την ενημέρωση των μελών της Ένωσης.


Τέλος, ο κ. Πατούλης απηύθυνε πρόσκληση στον Νίκο Παππά να παραστεί ως ομιλητής στον πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών «City Challenge – crowdhackathon #smartcity», με θέμα την καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί από την ΚΕΔΕ τον ερχόμενο Μάιο. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέφερε πως το Υπουργείο θα υποστηρίξει την εν λόγω πρωτοβουλία.

digital minister pappas Patoulis 05 04 2017

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα